Košarka

FIBA prestavila žreb za olimpijske igre

Zürich, 17. 03. 2020 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da je zaradi nevarnosti širjenja novega koronavirusa za nedoločen čas prestavila žreb skupin za olimpijske igre, ki so predvidene letos v Tokiu. V eni od kvalifikacijskih skupin v moški konkurenci, ki se bori za preboj na OI, je tudi slovenska košarkarska reprezentanca.

Slovenske košarkarje čaka nastop v kvalifikacijah za Oi.
Slovenske košarkarje čaka nastop v kvalifikacijah za Oi. FOTO: Fiba

Žreb bi moral biti tako za moške kot ženske na sporedu v petek, 20. marca, v košarkarski hiši Patricka Baumanna v Miesu v Švici. V žrebu so sicer tudi kroglice s kasnejšimi zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev, ki so načrtovani med 23. in 28. junijem. Na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu v Litvi bo, če bo to dopuščal položaj glede pandemije novega koronavirusa, nastopila tudi slovenska reprezentanca, aktualni evropski prvak. Ta se bo v skupini B pomerila s Poljsko in Angolo, v skupini A pa igrajo domača reprezentanca Litve ter Južna Koreja in Venezuela. Pozneje sledijo še izločilni boji, v Tokio bo potoval le zmagovalec turnirja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po eno prosto mesto je na voljo tudi na turnirjih v Srbiji (Beograd), na Hrvaškem (Split) in Kanadi (Victoria). Na olimpijskem turnirju nastopa 12 reprezentanc, osem jih je že znanih, mesto si v Tokiu si si zagotovile reprezentance Japonske (domačin), Nigerije, Argentine, ZDA, Irana, Francije, Španije in Avstralije.

Pri ženskah si je vozovnico za Tokio že priborilo vseh 12 udeleženk, in sicer Japonska (domačin), ZDA, Belgija, Kanada, Avstralija, Francija, Portoriko, Nigerija, Srbija, Kitajska, Južna Koreja in Španija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.