Košarka

Finalna serija se vrača v Domžale

Domžale, 08. 06. 2023 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tretja tekma finalne serije državnega košarkarskega prvenstva med Helios Sunsi in Cedevito Olimpijo je na sporedu nocoj. Nasprotnika v finalu štejeta po eno zmago, v zelo izenačenih dvobojih sta si ju priigrala na gostujočem parketu. Cedevita Olimpija lovi jubilejni 20. naslov državnih prvakov, medtem ko Helios Suns tretjega.

Finale DP je povsem odprt. Moštvi sta v zmagah po dveh tekmah izenačeni.
Finale DP je povsem odprt. Moštvi sta v zmagah po dveh tekmah izenačeni. FOTO: Luka Kotnik

Finalna serija končnice državnega košarkarskega prvenstva je zelo izenačena, temu pričata tudi rezultata na prvih tekmah. V Domžalah je Cedevita Olimpija v zaključku srečanja strla odpor Helios Sunsov in slavila s 84:88, medtem ko je bil dvoboj v Stožicah odločen v zadnji minuti, za zmago Helios Sunsov je z zadetim metom za tri točke poskrbel Niko Bačvič. V aktualni sezoni so košarkarji Cedevite Olimpije prvič priznali premoč varovancem Dejana Jakare. "Naša želja je bila presenetiti Cedevito Olimpijo vsaj enkrat. To nam je na drugi tekmi tudi uspelo in nam po eni strani daje dodatno samozavest, po drugi pa se bolj motivira močnejšega nasprotnika. V polni domači dvorani bomo dali vse od sebe za nov čim boljši odpor," pred finalom pravi trener Domžalčanov Jakara

Ljubljančani so zaključili z nastopi v regionalnem tekmovanju, tako da bodo sedaj lahko osredotočeni le na končnico državnega košarkarskega prvenstva. "Zavedamo se, da je pred nami zahtevna in težka preizkušnja, saj bomo na parket stopili le 48 ur po obračunu s Partizanom v Beogradu, obenem pa vemo, da bodo Helios Sunsi dali vse od sebe, da pridejo do nove zmage. Naša naloga je, da prikažemo dobro igro v obrambi in v skoku ter nato gradimo našo igro v napadu. Želimo si nove zmage in naredili bomo vse, da jo dosežemo," pa sporoča strateg zmajev Miro Alilović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marjan2
08. 06. 2023 12.08
Ajmo Helios !!!