Košarka

VIDEO in FOTO: Hrvaške košarkarske legende sredi morja premagale slovenske

Koper, 24. 08. 2013 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
7

Deset dni pred začetkom evropskega košarkarskega prvenstva so organizatorji poskrbeli za zanimiv dogodek. Na splavu pred Koprom so pripravili turnir treh dežel oziroma treh ekip nekdanjih košarkarskih zvezdnikov, zmago pa so slavili povabljenci hrvaškega asa Dina Radje.

Hrvati so premagali tako ekipo nekdanjega italijanskega reprezentanta Dina Meneghina (20:12) kot dolgoletnega slovenskega kapetana Raša Nesterovića (28:18). Slednji so Italijo ugnali s 27:23. Spektakel je potekal na splavu, dolgem 40 in širokem 20 metrov ter zasidranem dobrih 300 metrov pred Koprom. Na njem je bilo postavljeno pravo košarkarsko igrišče z dvema košema, dogodku pa so z ladje, privezane na bok splava, prisostvovali pokrovitelji evropskega prvenstva in mediji. Vse je bilo namreč usmerjeno v promocijo Slovenije pred največjim športnim dogodkom, ki ga bo gostila naša samostojna država.

Italijansko selekcijo je s klopi vodil Alberto Bucci, pod njegovo taktirko pa so se na parketu potili Claudio Codebella, Francesco Donati, Luigi Mentasti, Giuseppe Corvo, Marco Tirel, Mario Boni, Marco Solfrini, Damiano Brigo ter Flavio Carera. Prekaljeni hrvaški mački niso potrebovali trenerja in so zaigrali v zasedbi Dino Rađa, Žan Tabak, Aramis Naglić, Hrvoje Perinčić, Darko Krunić, Arijan Komazec, Alan Gregov, Boris Gnjidić in Miro Jurić, v slovenski četi pa so pod vodstvom zvezdniškega trenerskega dvojca Ivo Daneu - Peter Vilfan nastopili Rašo Nesterović, Slavko Duščak, Jaka Daneu, Goran Jagodnik, Roman Horvat, Rado Trifunović, Matjaž Smodiš, Marko Milič, Darko Mirt ter Slavko Kotnik. Turnir je dobila Hrvaška, ki je premagala tako Slovenijo, kot Italijo, slovenska izbrana vrsta pa je bila boljša od Italije.

Odzivi udeležencev turnirja in drugih prisotnih so bili polni hvale na račun organizatorjev. Dino Radja je povedal, da si ni nikoli predstavljal, da bo kdaj igral košarko na morju in da je bil odlično organiziran dogodek izjemna promocija Slovenije in evropskega prvenstva. Rašo Nesterović je pohvalil tako idejo kot izvedbo spektakla, pravkar upokojeni slovenski as Matjaž Smodiš pa je izpostavil zadovoljstvo ob snidenju s starimi prijatelji in dejstvo, da jih je večina še vedno za svoja leta v odlični fizični pripravljenosti. Evropsko prvenstvo v Sloveniji se bo začelo 4. septembra in končalo 22. Slovenska reprezentanca bo v prvem delu predtekmovanja igrala v Celju skupaj s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko.

Matjaž Smodiš, Flavio Carrera in Rašo Nesterović.
Matjaž Smodiš, Flavio Carrera in Rašo Nesterović. FOTO: KZS

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LovecNaKomuniste
24. 08. 2013 22.52
+17
Drugič še dlje od obale, da ja nebo noben kaj videl.....
reike
24. 08. 2013 21.42
+41
na pa smo slovenci končno dobili svoj otok....
Awesomedude
31. 08. 2013 21.02
Chaparral M
24. 08. 2013 21.38
+53
Zanimivo, po drugi strani pa"BREZ VEZE", ker občinstvu na semedelski promenadi niso omogočili ogleda. Naslednjič naj igrajo v tunelu Markovec ....
Awesomedude
31. 08. 2013 21.05
Mislim da bi prej zid zgradili na obali kot pa da bi dovolili komu zastonj gledat.
bigfudge
24. 08. 2013 20.32
-9
kaj je smodiš pršu že na 200 kil al kaj
BBoss
25. 08. 2013 03.43
+6
pretiravaš - če bi jih mel 200 ga sploh na splav ne bi spustli... ;)