Košarka

Fournier obsodil Bertansa in si prislužil številne kritike

Orlando, 24. 06. 2020 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Twitterju sta se sporekla evropska košarkarja v ligi NBA Evan Fournier in Davis Bertans. Francoz je Latvijca, ki se ne bo udeležil nadaljevanja sezone v Orlandu, označil za jasen prikaz, kaj vse je trenutno narobe z najmočnejšim košarkarskim tekmovanjem na svetu.

Evan Fournier in Luka Dončić
Evan Fournier in Luka Dončić FOTO: AP
Sezona v NBA se bo nadaljevala 30. julija. Vse tekme bodo odigrane v "mehurčku" kompleksa ESPN Wide World of Sports v bližini Orlanda. Zaključka sezone se bo udeležilo najboljših 22 ekip, med katerimi sta tako Fournierjev Orlando kot Bertansov Washington. 

Pred dnevi smo poročali, da se David Bertans ne namerava udeležiti nadaljevanja sezone lige NBA. Razlog za odločitvijo Latvijca je strah pred morebitnimi poškodbami, saj je imel v preteklosti nemalo težav s kolenom. Nekdanjega člana Union Olimpije po vseh napovedih po koncu sezone čaka podpis nove, večmilijonske pogodbe in se bo zato raje kot ekipi posvetil pripravam na prihodnjo sezono. 

Novico o Bertansovi odločitvi je na svojem Twitterjevem profilu delil Orlandov Evan Fournier, ki je zraven dopisal: "Prav to je dandanes narobe z ligo NBA." S tem je seveda mislil na številne košarkarje, ki se bolj kot ekipnemu uspehu posvečajo lastnemu zaslužku in se v strahu pred morebitnimi poškodbami vse pogosteje odločajo, da bodo tekme spremljali s klopi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fournier je kmalu po prvem zapisu objavil nov tvit, v katerem je bil še bolj neposreden. "Da misliš, da je sedenje na klopi in gledanje soigralcev, medtem ko si sam popolnoma zdrav, v redu, pove veliko o tebi," je bil oster 27-letnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoz je predvsem po drugem tvitu dobil kar nekaj kritikov, ki so mnenja, da bi morala biti odločitev o (ne)igranju povsem v rokah košarkarjev. Eden od odgovorov se je glasil: "Da misliš, da je igranje na Floridi, ki ima že več kot 100 tisoč potrjenih okužb, v redu, pove veliko o tebi."  Fournierju pa ni ostal dolžan niti Bertans, ki mu je odgovoril, naj ga drugič v tvitih, ki so mu namenjeni, vsaj označi. 

Latvijec je sicer do prekinitve zaradi koronavirusa v dresu Washington Wizardsov igral nad vsemi pričakovanji. Dosegal je dobrih 15 točk, ob odličnem, 42-odstotnem mestu za tri točke, kar bi mu pred prihodnjo sezono zagotovo prineslo bajno pogodbo. Pri čarovnikih so sicer odločitev svojega ostrostrelca o nenadaljevanju sezone sprejeli z odobravanjem, je pred dnevi poročal dobro obveščeni novinar Adrian Wojnarowski. Prav pri Wizardsih naj bi bili najbližje temu, da z Bertansom dosežejo dolgoročni dogovor. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.