Košarka

Gasol: Bryant me je klical Pablo, a ne zato, ker bi bil preprodajalec

Barcelona, 29. 04. 2020 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni španski reprezentant in osvajalec dveh naslovov v ligi NBA, Pau Gasol, se je med spletnim gostovanjem v priljubljeni pogovorni oddaji La Resistencia vnovič dotaknil skupnih trenutkov s pokojnim Kobejem Bryantom. Gasol, ki je večkrat dejal, da je v letošnji helikopterski nesreči "izgubil brata", je tokrat razkril, da mu je priljubljeni Kobe v vrstah Los Angeles Lakersov nadel prav poseben vzdevek.

Gasol in Bryant (oba na fotografiji) sta po nekaj skupnih sezonah v Los Angelesu postala velika prijatelja.
Gasol in Bryant (oba na fotografiji) sta po nekaj skupnih sezonah v Los Angelesu postala velika prijatelja. FOTO: AP

Pau Gasol je po dobrih 20 letih profesionalne kariere najverjetneje že odigral zadnjo tekmo na najvišji ravni, potem ko je hitro končal sodelovanje s Portland Trail Blazersi v ligi NBA. Gasol, ki mu je lansko končnico v vrstah Milwaukee Bucksov pokvarila težja poškodba, naj bi ravno v Portlandu v prihodnje storil prve trenerske korake, ni pa zavrnil možnosti, da bi se upokojil v vrstah "svoje" Barcelone, za katero je igral med letoma 1998 in 2001, ko je postal član Memphis Grizzliesov.

Največje uspehe je Gasol vseeno dosegel v vrstah Los Angeles Lakersov, kjer je z nedavno preminulim Kobejem Bryantom osvojil dva šampionska prstana. Z Bryantom je danes 39-letni Katalonec stkal še posebej močne prijateljske vezi in po njegovi januarski smrti je užaloščen večkrat izjavil, da je "izgubil brata". Tokrat je med konferenčnim klicem v priljubljeno oddajo La Resistencia na televizij Movistar+ spregovoril o malce bolj veselih trenutkih s Kobejem v glavni vlogi in razkril, da je bil Američan "kriv" za prav poseben vzdevek.

Od gladiatorja do 'narkokralja'
"Najprej sem bil Španec, The Spaniard, po filmu Gladiator. Pred tekmami so predvajali tudi glasbo iz filma in ljudje so vzklikali: 'Spaniard, Spaniard!' Nato pa me je Kobe Bryant začel klicati Pablo," se je spominjal Gasol. "Saj veste, kakšen sem kot oseba precej umirjen. On me je zato, da bi iz mene iztisnil nekaj ognja, nekaj jeze, začel klicati Pablo zaradi Pabla Escobarja. Ne zato, ker sem bil preprodajalec droge ali bil kakorkoli povezan z drogami ... (smeh)" je dodal Gasol.

"Šlo je za ta malce morilski instinkt v navednicah, ta instinkt, da hočeš nekaj osvojiti in postati eden največjih. Ko rečem največji, mislim največji v tem, s čimer se jaz ukvarjam. Da je v meni prebudil ta instinkt, to moč in to agresivnost, me je primerjal s Pablom Escobarjem."

Ob šalah iz studia, češ da je imel Escobar "dobro statistiko še posebej na domačem igrišču" in da je med Kolumbijo in Združenimi državami Amerike "izgubil malo žog", je Gasol dodal: "No, nekaj izgubljenih je imel. Je pa serija Narcos res zanimiva. A jaz sem vse skupaj dojel kot njegov poskus, da bi me motiviral. Velikokrat me je klical Pablo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.