Košarka

Gašper Vidmar: Nismo vrgli puške v koruzo

Ljubljana, 24. 08. 2018 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./A.H.
Komentarji
4

Pred moško košarkarsko izbrano vrsto je drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto na Kitajskem. Čeprav trenutno stanje ni rožnato, je center turškega Banvita Gašper Vidmar prepričan, da uvrstitev na še eno veliko tekmovanje ni izgubljeno. S 30-letnim Ljubljančanom se je pogovarjal naš novinar Andraž Hočevar.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Slovenski košarkarji pred težko nalogo
    02:33
    Iz 24UR: Slovenski košarkarji pred težko nalogo
  • Gašper Vidmar pred nadaljevanjem kvalifikacijskega cikla: Imamo možnosti za preboj na SP
    02:42
    Gašper Vidmar pred nadaljevanjem kvalifikacijskega cikla: Imamo možnosti za preboj na SP
Več o tem, kje bi lahko Gašper Vidmar nadaljeval klubsko kariero, boste izvedeli v večerni oddaji 24UR. Ne zamudite!
Gašper Vidmar je z reprezentančnimi soigralci pred slabim letom dni v Turčiji osvojil evropsko prvenstvo, sredi prihodnjega meseca pa ga na istem prizorišču v sklopu jesenskega kvalifikacijskega okna za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Kitajskem čaka dvoboj z motivirano in močno okrepljeno domačo reprezentanco.

Trenutno stanje na lestvici ni obetavno, saj Slovenija zaseda zadnje šesto mesto z le dvema zmagama in kar štirimi porazi. V ekskluzivnem pogovoru z našim novinarjem Andražem Hočevarjem se je izkušeni ljubljanski center med drugim razgovoril tudi o svojem klubskem statusu, ki bi že v kratkem lahko doživel novo spremembo.

Center slovenske košarkarske izbrane vrste Gašper Vidmar za zdaj ostaja član turškega Banvita, toda ...
Center slovenske košarkarske izbrane vrste Gašper Vidmar za zdaj ostaja član turškega Banvita, toda ... FOTO: Damjan Žibert

"Za zdaj sem še vedno član Banvita, toda s klubskim vodstvom sem dogovorjen, da ob zadovoljivi ponudbi, tako zame kot za klub, lahko zamenjam sredino. Nekaj se že dogaja v tej smeri," ob vprašanju o klubskem statusu ostaja skrivnosten nekdanji član Petrola Olimpije in Slovana, ki se zaveda pomembnosti trenutka, v katerem se nahaja slovenska izbrana vrsta pred jesenskim nadaljevanjem kvalifikacij.

Možnosti ostajajo
"Nič še ni izgubljeno. Moramo verjeti v lastne zmožnosti in poskušati zmagati na vsaki naslednji tekmi. Kar se mene tiče, ostajam nepopravljivi optimist," je kratko in jedrnato o možnostih Slovenije za preboj na svetovno prvenstvo dejal Vidmar. V junijsko-julijskem kvalifikacijskem oknu je selektor Rado Trifunović pogrešal pomoč robustnega centra, ki je manjkal zaradi težav s kolenom.

"Trenutno se počutim odlično in brez večjih težav, zato bom z veseljem pomagal reprezentanci. Ponavljam, ne smemo obupati, imamo kakovost in željo, kar je najpomembneje. Če bomo pravi, v kar ne dvomim, bi lahko drugi del kvalifikacij zaključili z nasmeški na obrazih," je še pristavil dobro razpoloženi Gašper Vidmar.   

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elrocco77
26. 08. 2018 09.29
+4
Puške ne morejo vreči v koruzo ker je še niti v roki niso držali..
murate
25. 08. 2018 13.56
+3
rado trifunovič pejt ti k mandariču ,rabi trenerja
martinov
24. 08. 2018 15.03
+2
Preveč koruznice je padlo na njih, po slavju v Turčiji !! Dragič in Dončič pa še kateri se še niso izkopali izpod nje. Teža koruznice (€) je pač prevelika in v tem je samo razlika !!
murate
24. 08. 2018 15.15
+5
no pa napiši koliko je gašper zaslužil na račun zmage EP ...