Košarka

Antetokounmpo prestrašil navijače Milwaukeeja: Moj naslednji izziv mogoče ne bo tu

Milwaukee, 18. 11. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Giannis Antetokounmpo je junija z Milwaukee Bucksi osvojil svoj prvi NBA naslov. Zdaj Grk išče nove izzive in priznava, da naslednjega mogoče ne bo našel skupaj s svojim trenutnim moštvom.

Igralec, ki je najbolj napredoval leta 2017, obrambni igralec leta 2020, dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA 2019 in 2020 ter končno tudi prvak lige NBA leta 2021. To so pokali, ki jih je Giannis Antetokounmpo pri rosnih 26 letih osvojil onkraj oceana. A kaj naredi človek, ki je v svojem športu osvojil praktično vse? 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Ljubim izzive'

Priljubljeni Grk je decembra lani z Bucksi podpisal petletno pogodbo čeprav si ga je v svoje vrste takrat želelo pripeljati praktično vsako moštvo v ligi. "Vsi so mi pošiljali sporočila, naj zapustim Milwaukee," se je časa pred podaljšanjem pogodbe spominjal Giannis. Malo več kot pol leta pozneje je v finalni seriji proti Phoenix Sunsom v povprečju dosegal 35,2 koša, 13,2 skoka in pet podaj na poti do prvega naslova Milwaukeeja po petdesetih letih.

Giannis Antetokounmpo slavi naslov prvaka.
Giannis Antetokounmpo slavi naslov prvaka. FOTO: AP

"Odločil sem se, da bom tu ostal navkljub pritisku, čeprav bi bilo lažje oditi. To bi bilo zares lahko narediti," je svojo odločitev pojasnil igralec, zaradi katerega so Bucksi občasno uvedli tudi prepovedi vstopa v dvorane za trening (lockout), saj je znan po tem, da na trenutke trenira celo preveč. Antetokounmpo se bo v prihodnosti njihovim prepovedim izognil tako, da bo zgradil lastno košarkarsko dvorano kar doma. "J***š lockout. Oh moj bog, kolnem," se je v intervjuju s časopisom GQ za trenutek spozabil Grk.

'Naslednji izziv mogoče ne bo tu'

"En izziv je bil osvojiti naslov prvaka in to nam je uspelo. Bilo je težko, ampak nam je uspelo," je povedal trenutni MVP finalne serije. Nato je pomislil o svoji prihodnosti: "Ljubim izzive. Kaj bo moj naslednji izziv? Mogoče ta izziv ne bo tu," je priljubljeni Giannis  s svojo odkritostjo šokiral ljubitelje košarke v Milwaukeeju.

"Z družino smo se odločili ostati v tem mestu, ki ga ljubimo in je poskrbelo za nas, za zdaj. Čez dve leti se lahko to spremeni. Z vami sem popolnoma odkrit. Vedno sem odkrit. To mesto ljubim. Ljubim to skupnost in želim pomagati, kolikor je mogoče," je svojo prvotno izjavo malo omilil Grk.

Giannis Antetokounmpo v svoji prvi sezoni v ligi NBA, ko še zdaleč ni izgledal tako, kot izgleda danes.
Giannis Antetokounmpo v svoji prvi sezoni v ligi NBA, ko še zdaleč ni izgledal tako, kot izgleda danes. FOTO: AP

Strasti je hitro pomiril agent

"Mislim, da s to izjavo ni želel reči, da razmišlja o odhodu iz Bucksov. Mislim, da je bolj mislil: "Okej, dosegel sem vrhunec. Naslednji izziv je, da ga ponovimo," ampak kaj se zgodi, če ga ponovijo? Kaj je potem naslednja ovira? Če malo bolj pomislite, je ta fant pri 26 letih dosegel vse," je zveste navijače Bucksov poskušal pomiriti njegov agent Alex Saratsis.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.