Košarka

Giannis: Z Luko in Porzingisom se Dallasu obeta svetla prihodnost

Dallas, 12. 10. 2019 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Z Luko Dončićem in Kristapsom Porzingisom je prihodnost Dallasa zelo svetla," je po pripravljalni tekmi med Mavericks in Bucks v Dallasu dejal prvi zvezdnik gostov Giannis Antetokounmpo. Ta je bil ob zmagi Milwaukeeja (118:111) prvi strelec tekme s 34 točkami, pri domačih pa je blestel slovenski as Luka Dončić s 27.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

"Mislim, da imata Luka in Kristaps pred seboj izjemno svetlo prihodnost. Luka glede na svojo mladost izjemno obvlada 'pick and roll,' najde podajo ali pa zadene met. In zdaj, ko ima ob sebi še Porzingisa, ki trojke meče dva, tri, štiri korake za črto, bodo obrambe proti njima zelo trpele," je nadaljeval Giannis Antetokounmpo, sicer MVP rednega dela pretekle sezone lige NBA. 

"Smo dobra ekipa. Letos in drugo leto bomo še naprej gradili na ekipi. Zagotovo bodo prišli in odšli še nekateri igralci. Osredotočili se bomo na igralce, ki jih imamo tukaj," pa je po tekmi ameriškim novinarjem v Dallasu razlagal Luka Dončić, ki je zablestel v zadnji minuti prvega polčasa s tremi zaporednimi trojkami. "Zagotovo je to poletje drugačno od preostalih: mislim, da bo liga NBA bolj konkurenčna. Kar nekaj odličnih igralcev je v različnih ekipah. Najpomembnejša stvar je, da se osredotočiš nase in na svojo ekipo," je prepričan Ljubljančan. "Je izjemen igralec, igrala sva skupaj le dve tekmi. Kar nekaj časa mora miniti, da se vse skupaj sprocesira. Smo na pravi poti," je član zlate slovenske reprezentance z Eurobasketa 2017 pokomentiral uvodno sodelovanje z latvijskim čudežnim dečkom Kristapsom Porzingisom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če se je Dončić v vsega 23 minutah igre zaustavil pri kar 27 točkah, Latvijec na drugi tekmi v dresu Dallasa ni imel svojega večera, zgrešil je kar nekaj odprtih metov in se na koncu zaustavil pri 11 točkah. "To je predsezona. Prav tako še skušam ugotoviti, kako bi se najbolje prilagodil sistemu, da bi se počutil udobno na igrišču. Da bi prišel do metov, do katerih hočem priti," je pojasnil Porzingis. Ta je zaradi težke poškodbe kolena izpustil celotno preteklo sezono. Začel jo je sicer še v New Yorku, nato pa je bil letos pozimi premeščen v Dallas, kjer pa so se odločili, da ga po izgubljeni končnici ne bodo pošiljali na parket, temveč ga pripravili na novo sezono, v kateri imajo Mavs visoke cilje. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 10. 2019 14.58
+1
Doncic je mojster, mvp dallasa
KakovostenSmeh
13. 10. 2019 07.47
+13
bomo spremljal z velikim interesom