Košarka

Golden State na krilih izjemnega Curryja do devete zaporedne zmage

Washington, 25. 01. 2019 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Golden State Warriorsi, branilci naslova prvaka v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA, so prišli do svoje devete zaporedne zmage, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz v tej sezoni. Njihova "žrtev" so bili Washington Wizardsi, ki so v domači dvorani klonili s 118 : 126. Stephen Curry je k zmagi prispeval 38 točk.

Izjemni ostrostrelec Golden Statea Stephen Curry je sicer zadnjo četrtino začel na klopi, a ko so se 'čarovniki' iz prestolnice približali na vsega dve točki zaostanka (106 : 108), je vstopil v igro in pomagal dvakratnim zaporednim branilcem naslova do zmage, sicer devete zaporedne v tej sezoni.

Kevin Durant je dodal 21 točk pri metu iz igre 9-18. "Skušamo ustvariti trenutek, gonilno silo. Dobro se zavedamo, kaj pomeni, kaj je treba storiti, če želiš osvojiti naslov prvaka lige NBA. Razumemo, na kakšne izzive se moramo osredotočiti," je po zmagi dejal Curry. Center DeMarcus Cousins je zbral 17 točk v 24 minutah na svoji tretji tekmi z 'bojevniki', odkar se je vrnil na parket po skoraj enoletni odsotnosti zaradi strgane ahilove tetive.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je neverjetno! Izpustil je eno leto, nato pa se že na komaj tretji tekmi vrnil v svoj pravi ritem. Ne dvomim, da bo igral le še bolje in bolje," je o soigralcu Cousinsu dejal Curry, ki je še 19. to sezono dosegel vsaj 30 točk. Trevor Ariza je bil prvi strelec 'čarovnikov' s 27 točkami, Bradley Beal pa je dodal 22 točk.

V Oklahoma Cityju je Russell Westbrook dosegel skupno že svoj 119. trojni dvojček kariere, skupno pa vodilnega 15. to sezono lige NBA in popeljal 'Thunderse' do zmage nad oslabljenimi New Orleans Pelicansi s 122 : 116, kar je bilo zanje četrto zaporedno slavje.

Westbrook je tekmo končal pri 23 točkah, 17 skokih in 16 podajah, Paul George je k zmagi dodal 23 točk in 11 skokov, Steven Adams pa 20 točk in 13 skokov. Jrue Holiday je dosegel 22 točk, Darius Miller pa 21 za New Orleans, ki je izgubil štiri od zadnjih petih tekem, v ekipi pa zaradi poškodb manjkata center Anthony Davis in Nikola Mirotić.

Liga NBA, izidi:
Washington Wizards - Golden State Warriors 118:126

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 122:116

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 106:120

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 105:120

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.