Košarka

Golemac o zadnjem izzivu pred reprezentančno pavzo: Na parket moramo stopiti kot pravi domačini

Ljubljana, 21. 11. 2020 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v Areni Stožice odigrali še zadnjo tekmo pred premorom, ki ga prinaša nov cikel kvalifikacijskih tekem za EuroBasket 2022. V stožensko lepotico v osmem kolu Lige ABA prihaja Igokea. Ljubljančani bodo skušali na domačem parketu popraviti vtis s sredine tekme s Herbalife Gran Canario in hkrati zabeležiti novo zmago v regionalni ligi.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanski košarkarji, ki so se v slovensko prestolnico po gostovanju na Kanarskih otokih vrnili v petek, bodo skušali nadaljevati uspešen niz zmag na domačem parketu. Prejšnjo nedeljo je četa glavnega trenerja Jurice Golemca z 97:88 premagala Borac iz Čačka. Zaradi epidemioloških smernic bo tekma vnovič potekala pred praznimi tribunami Arene Stožice. V Ljubljano v nedeljo prihaja vroča Igokea, ki na zadnjih štirih tekmah regionalne lige ne pozna poraza, res pa je, da je moštvo iz Laktašev na parket v Ligi ABA nazadnje stopilo 31. oktobra. Takrat je Igokea na domačem parketu z 90:84 premagala beograjski Partizan NIS. V tej sezoni aktualni državni prvaki Bosne in Hercegovine nastopajo tudi v Fibini Ligi prvakov, po dveh odigranih tekmah pa imajo na svojem računu zmago in poraz. "Igokea je močna ekipa, ki je zelo dobro sestavljena, z veliko izkušenimi, visokimi in močnimi igralci, ki igrajo fizično košarko. Zadnja dva tedna veliko potujemo, zato moramo v nedeljo odigrati po naših najboljših močeh. Časa za pripravo na tekmo imamo dovolj. Na parket stoženske dvorane moramo stopiti kot pravi domačini, narekovati ritem, igrati močno in z veliko intenziteto," za uradno spletno stran kluba pravi Jurica Golemac.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.