Košarka

Golemac: Ko smo dvignili nivo obrambe, se nam je odprlo tudi v napadu

Ljubljana, 17. 10. 2020 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Cedevite Olimpije v oktobru ostaja neporaženo. Z izjemo poraza za zeleno mizo z Bursasporjem v drugem kolu Evropskega pokala, ki pa bo, po nekaterih napovedih z vrha Uleba zbrisan, so ljubljanski košarkarji na vseh tekmah, na katerih so stopili na parket, zabeležili zmago. V Hali Tivoli so Ljubljančani v tretjem kolu Lige ABA ugnali Split s 94:66.

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Cedevita Olimpija nadaljuje zmagoviti niz na oktobrskih tekmah, na katerih so imeli priložnost stopiti na parket. Na obračunu tretjega kola Lige ABA s Splitom v Hali Tivoli je četa glavnega trenerja Jurice Golemca zabeležila zmago s 94:66. V regionalnem tekmovanju tako Ljubljančani ostajajo neporaženi, že v četrtek ob 17.00 pa bodo v Ligi ABA vnovič stopili na parket in se v Kopru na zaostali tekmi drugega kola udarili s Koper Primorsko. V torek jih pred tem čaka še gostovanje v Trentu pri košarkarjih ekipe Dolomiti Energia Trento. "Čestitke fantom za zmago. Tekmo smo nekoliko bolj zadržano začeli v obrambi, a ko smo dvignili ritem igre v obrambi, se nam je odprlo tudi v napadu. Splitu čestitke za igro, Dalmatinci so namreč v Ljubljano prišli po težkem razporedu tekem. Mi pa se moramo že začeti pripravljati na naslednjo preizkušnjo," je na novinarski konferenci po tekmi v Tivoliju povedal trener Jurica Golemac. "Mislim, da so košarkarji Splita igrali nad svojimi zmožnostmi. Zadevali so težke mete. Tekmo smo malenkost slabše odprli, a kljub vsemu nismo slabo igrali. Ko smo v drugem polčasu prestavili v višjo prestavo, nam niso mogli več parirati. Z našo igro smo si priigrali visoko razliko in zasluženo zmagali," pa je dodal Roko Leni Ukić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.