Košarka

Golemac: Ne sme se zgoditi, da ob visokem vodstvu tako popustimo

Ljubljana, 06. 03. 2023 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno vstopili v zadnji del tekmovalne sezone 2022/23. Na obračunu 20. kroga rednega dela Lige ABA so v Stožicah izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca zanesljivo premagali Igokeo in se utrdili med štirimi najboljšimi v regionalni ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmaji so na stoženskem parketu naredili nov odločen korak proti mestu v končnici Lige ABA. Slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki so v 20. kolu rednega dela regionalne lige z rezultatom 83:73 premagali Igokeo, za izbrance glavnega trenerja Jurice Golemca pa je to 14. zmaga v tej sezoni v regionalni konkurenci. "Čestitke fantom za zasluženo zmago. Potek igre smo nadzorovali od začetka do konca tekme. Ob večji razliki smo se nekoliko sprostili, to pa se ne bi smelo zgoditi, saj smo izkušena ekipa. Hvala tudi navijačem za podporo," je bil kratek in jedrnat v izjavi za uradno klubsko spletno stran trener Ljubljančanov Golemac. 

Josh Adams
Josh Adams FOTO: ABA liga

Zmaji so si že zgodaj priigrali lepo prednost in po prvi četrtini vodili z desetimi točkami razlike. K temu so največ doprinesli Josh Adams, Alen Omić, Yogi Ferrell in Amar Alibegović. Omenjeni kvartet igralcev je skupaj dosegel 57 od 83 točk ljubljanskega kolektiva. Kljub največjemu vodstvu 20 točk je končna razlika v korist zeleno-oranžnih znašala deset točk. "Dobra zmaga po tekmovalnem premoru. Vemo, da si želimo zagotoviti mesto v končnici regionalne lige. Zavedamo se dejstva, da je vsaka zmaga pomembna, zato bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe," je dodal branilec Olimpije Yogi Ferrell.

Sezono bodo Ljubljančani nadaljevali v sredo, ko se bodo na dvoboju 15. kroga rednega dela Evropskega pokala v Stožicah pomerili s 7Bet-Lietkabelisom. Cedevita Olimpija bo skušala z zmago ohraniti upanje za preboj v končnico tekmovanja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.