Košarka

Golemac po bolečem porazu: Zmage si nismo zaslužili

Ljubljana, 25. 10. 2021 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okrepljena Cedevita Olimpija v novo sezono regionalnega prvenstva ni vstopila po svojih željah. Po petih krogih ima le dve zmagi, v nedeljo pa je proti Budućnosti izkusila še tretji zaporedni poraz. V Stožicah je odločila tesna končnica, v kateri je zmajem zmanjkalo tudi nekaj sreče, a njihov trener Jurica Golemac je bil prepričan, da si zmage niti niso zaslužili.

Jacob Pullen je v zadnjih tekmah pokazal, kako pomembna okrepitev je, a bi potreboval več pomoči soigralcev.
Jacob Pullen je v zadnjih tekmah pokazal, kako pomembna okrepitev je, a bi potreboval več pomoči soigralcev. FOTO: KK Cedevita Olimpija

"Čestitke Budućnosti za zmago. Mi nismo odigrali dovolj zbrano in pametno, v končnici smo delali neumnosti. V zadnjih petih minutah smo prejeli 20 točk, kar je neverjetno. Imeli pa smo tudi nekaj smole, ko smo v zadnji minuti zgrešili dva prosta meta in polaganje, oni pa so zadeli met za tri točke ob osebni napaki," je za klubsko spletno stran povedal Jurica Golemac

Trener zmajev je sicer pohvalil svoje varovance za energijo in garanje na parketu, a se zaveda, da je proti tako izkušenemu nasprotniku, kot je Budućnost, samo to premalo: "Zmage si nismo zaslužili. Fantom čestitam za energijo, ker so na igrišču garali. Zmago so hoteli tudi zaradi občinstva, ki je bilo neverjetno, a za zmago nad Budućnostjo potrebuješ veliko več kot le energijo." 

Olimpija je v Ligi ABA izgubila proti FMP-ju, Crveni zvezdi in Budućnosti.
Olimpija je v Ligi ABA izgubila proti FMP-ju, Crveni zvezdi in Budućnosti. FOTO: KK Cedevita Olimpija

'Iz porazov se lahko učimo'
Občinstvo v Stožicah je pogrešalo več razpoloženih košarkarjev. Edini, ki je pri Olimpiji zares blestel, je bil s 26 točkami Jacob Pullen. "Bila je težka tekma, saj Budućnost igra na visoki ravni. Imeli smo priložnosti, tudi vodstvo za zmago. Na koncu nismo igrali dobro, delali smo napake v napadu. Iz porazov na začetku sezone se lahko učimo, tako da bomo v nadaljevanju boljši," pa je povedal ameriški branilec. 

Džikić se ni strinjal z Golemcem
Medtem ko je bil Golemac upravičeno razočaran, se je na drugi strani smejalo njegovemu trenerskemu kolegu na klopi moštva iz Podgorice, Aleksandru Džikiću. "Za obema ekipama je izredno napeta tekma. Mi smo dvoboj na koncu dobili, ne bi pa bilo nezasluženo, če bi ga dobila Cedevita Olimpija. Ujeli smo jih v trenutku po zmagi nad Gran Canario, mi pa smo pred dvema dnevoma ostali brez Willieja Reeda, ki mu čestitam ob rojstvu sina," je misli po zmagi strnil nekdanji trener Krke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rookoko
25. 10. 2021 14.54
+1
Eh Jurica, sam dobro ves, da koncnice izgubljajo trenerji.