Košarka

Golemac po seriji zmag: Glave morajo biti usmerjene naprej in ne gor

Ljubljana, 31. 01. 2021 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so se na parketu Arene Stožice z zmago z 78:65 moštvu Partizana NIS oddolžili za poraz v četrtem kolu Lige ABA. Zmaji so vknjižili še svojo peto zaporedno zmago v vseh tekmovanjih in tretjo v regionalnem tekmovanju, v sklopu katerega se nahajajo pri vrhu lestvice in so v igri za uvrstitev v končnico, kamor peljejo prva štiri mesta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Jurica Golemac je z zmaji zmagal na zadnjih osmih od skupno devetih tekem v regionalnem tekmovanju.
Jurica Golemac je z zmaji zmagal na zadnjih osmih od skupno devetih tekem v regionalnem tekmovanju. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Zasedba trenerja Jurice Golemca nadaljuje niz dobrih predstav in zmag. V 17. krogu je doma premagala Partizan z 78:65 in se utrdila pri vrhu lige ABA. Ljubljančani imajo razmerje 12-3 ter dve zaostali tekmi s Crveno zvezdo in Krko, na zadnjih devetih tekmah v tem tekmovanju pa so zabeležili osem zmag. Hkrati so se Beograjčanom oddolžili za poraz na prvi tekmi s 77:86. "Čestitke fantom za težko prigarano zmago. Šlo je za fizično težko tekmo. Vedeli smo, da so tekmeci močni in gredo v skok v napadu. Odigrali smo pametno in zaščitili obrambni skok. Zmagati v skoku proti Partizanu NIS je velika stvar. V napadu smo na trenutke hiteli, sploh v prvem polčasu, ko bi morali prelomiti tekmo. Na koncu je bila zmaga zaslužena. Čestitke fantom in gremo naprej. Naši trdi treningi se nam morajo poplačati. V nadaljevanje sezone gremo tekmo po tekmo. Ne smemo leteti, glave morajo biti usmerjene naprej in ne gor. Brez evforije ali depresije, ostati moramo trdno na tleh. Igralci so našli svoje vloge v moštvu. Garajo drug za drugega. Tudi tisti, ki ne prihajajo do velikega števila metov, pomagajo ekipi," je bil za uradno spletno stran ljubljanskega kluba izčrpen trener Jurica Golemac. 

Jaka Blažič je v sijajni strelski formi.
Jaka Blažič je v sijajni strelski formi. FOTO: Aba

Največ točk je za moštvo v zeleno-oranžni športni opravi dosegel Jaka Blažič, ki je zbral 28 točk ob petih skokih. Kendrick Perry je obračun končal s 14 točkami. Razpoloženi Mikael Hopkins jih je vknjižil 10, temu pa dodal še devet skokov, svoj delež pa je k zmagi čete trenerja Golemca s sedmimi točkami in sedmimi skoki dodal Edo Murić. "Obramba je bila naš ključ za zmago. Mislim, da bi v prvem polčasu lahko igrali bolj zbrano tudi v obrambi. A na koncu smo prejeli zgolj 65 točk, od tega smo nekaj zaporednih košev dobili, ko je bila tekma že odločena. Vesel sem nad to predstavo in zmago. Gremo naprej. Zagotovo ni lahko igrati proti Partizanu NIS. Imajo ime, in čeprav v tej sezoni niso v najboljšem ritmu, se borijo. Za nas je to bila težka tekma. Pomembna zmaga nas je popeljala na vrh Lige ABA. Do premora nas čakata še dve srečanji. Na to zmago moramo čim prej pozabiti, se regenerirati ter v tekmo proti JL Bourgu iti stoodstotno pripravljeni," pa je dodal kapetan ekipe in prvi strelec proti Partizanu Jaka Blažič. 

Košarkarji iz zmajevega gnezda bodo v naslednjih dneh na parket stopili dvakrat. V sredo se bodo v dvorani Ekinox v četrtem kolu drugega dela Evropskega pokala na gostovanju v Franciji pomerili z JL Bourgom. Serijo tekem v napornem ritmu bodo Ljubljančani zaključili v Podgorici, kjer bodo meče prekrižali z domačo Budućnostjo VOLI.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pep b
31. 01. 2021 11.29
+6
Bravo nasi!!!
Tomo Ivic
31. 01. 2021 10.39
+8
Samo tako naprej. Zaprite usta vsem in naredite dober rezultat v tej sezoni
kerlc76
31. 01. 2021 09.44
+5
Super, pozitivna novica. Ampak ne moremo iz svoje kože in najprej samo negativizem
1model
31. 01. 2021 09.07
-13
Blažič lahko samo v Olimpiji tako igra. Ko je igral za druge klube je bil sila povprečen.
mikica247
31. 01. 2021 09.17
-13
Sploh pa ne sme igrati za reprezentanco in prevzemati odgovornosti. Takrat sigurno izgubimo.
SOKI
31. 01. 2021 09.30
+13
Ma dajta no. Dečko je v dobri formi in daje vse od sebe. To je vredno hvale. Negativni komentarji ne koristijo nikomur. Super če bo tako igral tudi za reprezentanco. Jurica je as!
gullit
31. 01. 2021 10.59
+7
V Crveni zvezdi je tudi dobro igral in bil ljubljenec navijačev. Dobr je Blažič ter Olimpija, po dolgem dolgem casu3 imajo konkurenčno ekipo kar me veseli in me spominja na dobre stare čase ko so v ljubljani padali maccabi panathinaikos barcelona cska
Cicamica
31. 01. 2021 08.34
+15
Itak da so zmagali, če pa cedevito pijejo.. Bravo fantje..
cmonBruh
31. 01. 2021 12.36
+3
Pa pred treningom Barcaffe. Ko so pa lačni si pa kos kruha z Argeto namažejo. Recept za zmago :D