Košarka

Golemac razkril pot do zmage: Bili smo fizični in se tepli

Ljubljana, 20. 01. 2021 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 2. krogu drugega dela Evropskega pokala v Stožicah v zaključku tekme "strli" Budućnost (74:71) in osvojili prve točke v tem delu tekmovanja. Mož odločitve je bil Edo Murić, ki je v zadnji minuti dosegel pet točk, trener Jurica Golemac pa je bil zelo zadovoljen z obrambo, ki je prejela le 71 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemno izenačen dvoboj v so Ljubljančani dobili v zaključku tekme, ključni mož v teh minutah pa je bil Edo Murić, ki je v zadnji minuti naprej dosegel trojko (72:70), nato pa dodal še dva prosta meta, Budućnost pa potem ni uspela več doseči koša. Murić je bil skupaj s Kendrickom Perryjem prvi strelec moštva, oba sta dosegla po 16 točk (Murićev met za tri točke je bil 3:6), Perry je dodal še deset podaj, slovenski reprezentant pa je v statistiko vpisal še šest skokov. 

Za Olimpijo  je bila to zelo pomembna zmaga, saj bi z dvema "ničlama" težko računala na ugoden razplet v skupini G, tako pa se obeta, da bo še zelo zanimivo v boju za dve mesti, ki vodita v zaključne boje Evropskega pokala (Eurocup). V konkurenci je v tem drugem delu tekmovanja ostalo še 16 moštev, ki so razdeljena v štiri skupine, kot omenjeno iz vsake napredujeta dve najboljši moštvi.

Statistika tekme Cedevita Olimpija - Budućnost
Statistika tekme Cedevita Olimpija - Budućnost FOTO: Sofascore.com

“Čestitke fantom za zasluženo zmago. Skozi celotno srečanje nismo popuščali. Bili smo fizični in se tepli, česar do sedaj nismo pokazali velikokrat. Dokazali smo sami sebi, da lahko na tak način igramo tudi proti ekipi, kot je Budućnost VOLI. Zadržati takšno moštvo pri 71 točkah je velika stvar," je za spletno stran ljubljanskega kluba povedal trener Jurica Golemac.   

"Za nami je drugi krog in v četrtek nas čaka nova tekma, časa za slavje torej ni. Ni mogoče igrati zgolj z enim ali dvema igralcema. Ves teden smo delali na cilju, da priključimo tudi ostale fante, ki bodo dodali svoj doprinos. Vseh devet košarkarjev in tudi tisti, ki niso igrali, so prispevali k tej zmagi," je še dodal trener zmajev.

V skupini G so štiri moštva, Cedevita Olimpija je zabeležila eno zmago in en poraz (v uvodnem krogu je izgubila v Bologni proti Virtusu), poleg omenjenega italijanskega moštva še črnogorska Budućnost in francoski JL Bourg en Bresse. Prav francoski tekmec bo naslednja Olimpijina preizkušnja v evropskem pokalu, 27. januarja v Stožicah.  

"Tekma je bila za nas zagotovo pomembna. Po predstavi v preteklem kolu smo vedeli, da zmoremo s trudom pokazati, da smo resni tekmeci v 7Days EuroCupu. Zmaga je bila dobra, a nismo še pri koncu. Moramo se pripraviti na prihajajoče srečanje. Ne smemo postati preveč navdušeni, skozi celoten potek tekmovanja moramo ostati osredotočeni. Od začetka sezone si ekipa želi, da bi v Evropskem pokalu ostali čim dlje. Ne smemo postati evforični. Vemo, da je Budućnost dobra zasedba in pripravili se bomo na naslednji obračun z njimi. Nocoj bomo uživali v zmagi," pa je dejal Jarrod Jones, ki je prav tako zadel nekaj pomembnih trojk, tekmo pa je končal s 14 točkami in šestimi skoki. 

V ozadju junak tekme Edo Murić, v ospredju pa mirni trener Jurica Golemac.
V ozadju junak tekme Edo Murić, v ospredju pa mirni trener Jurica Golemac. FOTO: KK Cedevita Olimpija
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sLOVEnija2019
20. 01. 2021 10.29
+0
se je videlo ja, je bilo bolj podobno pretepu kot košarki😂realno je bila igra obupna
i141
20. 01. 2021 10.26
24 ur, joj joj
Fukofakic
20. 01. 2021 10.17
+3
bili smo fizični... hahaha, očitno znajo prevajat samo dobesedno...
Tomo Ivic
20. 01. 2021 10.16
+1
Blažič, kaj se dogaja s tvojim driblingom?
09ZarMan10
20. 01. 2021 10.04
+1
"Bili smo fizični in se tepli". Še dobro, da niso bili psihični in se tepli, ker verjetno ne bi bilo takšnega uspeha. Ha,ha,ha...
jebespolitiko
20. 01. 2021 11.26
tepejo se smo politicno vodeni protestniki pa mediji