Košarka

Golemac: Za zmago v Čačku moramo odigrati najboljšo tekmo v tej sezoni

Ljubljana, 01. 10. 2021 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija bo konec tedna odpotovala v Srbijo, pot pa bo ekipo tokrat vodila v Čačak, kjer se bodo izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca v nedeljo v drugem krogu regionalnega košarkarskega tekmovanja pomerili z Borcem. Pred ljubljanskimi košarkarji je zahteven izziv v ligi ABA.

Alen Hodžić in Ivan Marinković. Drugi je še lani igral v Stožicah, sedaj pa je član Borca.
Alen Hodžić in Ivan Marinković. Drugi je še lani igral v Stožicah, sedaj pa je član Borca. FOTO: Cedevita Olimpija Aleš Fevžer

Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca imajo po enem kolu na svojem računu eno zmago, moštvo iz Čačka pa je moralo na prvi tekmi regionalne sezone po tesni končnici priznati premoč Igokee (89:91). Dvoboj med Igokeo in Borcem v Laktaših je v izdihljajih srečanja odločil James Arthur Robinson III., met za tri točke, ki bi Borcu prinesel zmago, pa je nato zgrešil Hunter Hale. Ta je bil skupaj z Nemanjo Todorovićem s 17 točkami tudi najboljši strelec svojega moštva. Nekdanji zmaj, Ivan Marinković, je v statistiko v 27 minutah igre vpisal 15 točk. "Pred nami je drugo kolo regionalne lige. Borac je odlično sestavljena ekipa z odličnim trenerjem. Igra moštva iz Čačka ima rep in glavo, vsi igralci so šolani in nadarjeni, vsi pa se želijo pokazati in dokazati. Če želimo računati na zmago na vročem terenu, kar Čačak prav zagotovo je, bomo morali odigrati tekmo po svojih najboljših močeh in prikazati najboljšo igro v obrambi do zdaj. Mi smo v dobrem ritmu, saj zelo dobro treniramo, to pa ne pomeni ničesar, če se ne bomo v nedeljo vrgli za vsako žogo in se z igrišča po koncu tekme odpravili s krvavimi koleni," je bil v napovedi za uradno spletno stran kluba izčrpen trener Jurica Golemac. 

Marcus Keene
Marcus Keene FOTO: Cedevita Olimpija

Spomnimo: Cedevita Olimpija je prejšnjo soboto v prvem kolu tekmovanja zanesljivo, z 88:56 premagala novomeško Krko. S 17 točkami je bil najboljši strelec zeleno-oranžnih Marcus Keene, podelil pa je tudi šest asistenc. Zach Auguste se je ustavil pri 15 točkah in petih skokih, Jacob Pullen pa je ob 12 točkah zbral štiri skoke. "Vemo, da košarkarji Borca radi igrajo hitro košarko z veliko teka. Morali se bomo osredotočiti na svoje naloge v igri v obrambi, in če bomo to tudi napravili, se lahko v Ljubljano vrnemo z novima dvema točkama," dodaja branilec ljubljanskih košarkarjev Marcus Keene.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.