Košarka

Golemac: Zaslužena zmaga, a naslednjič bomo morali biti še boljši

Beograd, 03. 01. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so na najboljši možen način vstopili v novo koledarsko leto. V Beogradu so proti Megi (82:96) prišli do sedme zaporedne zmage v ligi Aba, s katero so za kratek čas skočili celo na vrh regionalnega prvenstva. "Opravili smo svoj posel," ni dolgovezil Alen Omić, ki je poudaril, da je bila zmaga zelo pomembna, predvsem z vidika samozavesti pred nadaljevanjem mini serije gostovanj.

Yogi Ferrell je za zmaje prispeval 21 točk, toliko kot tudi njegov rojak Josh Adams.
Yogi Ferrell je za zmaje prispeval 21 točk, toliko kot tudi njegov rojak Josh Adams. FOTO: Damjan Žibert

Nekaj ur po zmagi Cedevite Olimpije je Crvena zvezda prišla do dveh točk v Splitu, s katerima je znova skočila na vrh regionalnega prvenstva. A to niti ni pomembno. Pomembno je, da so zmaji z novo odlično predstavo niz zmag v ligi Aba podaljšali na sedem, zavoljo ugodne prednosti pa prihranili vsaj nekaj energije pred napornim nadaljevanjem prvenstva. Že v četrtek bodo namreč gostovali pri Borcu. 

Jurica Golemac je sicer po tekmi potarnal, da bi njegovi varovanci zmagovalca lahko odločili že prej, vendar je vseeno moral biti zadovoljen: "Pri Megi ni nikoli lahko igrati in to navkljub dejstvu, da imajo domačini težave s poškodbami. Mi smo si na začetku priigrali prednost, se nato malo preveč sprostili in izgubili preveč žog. Vseh 40 minut nismo igrali osredotočeno, na ta način pa smo tekmecem pustili, da so bili ves čas blizu. Na koncu smo uspeli najti razpoložene igralce in zasluženo zmagali. Moramo analizirati tekmo in biti na naslednji še boljši." 

Yogi Ferrell, imel je tudi devet asistenc, in Josh Adams sta bila najboljša strelca zmajev z 21 točkami. Pod košem sta se izkazala Amar Alibegović (12 točk) in Karlo Matković (11 točk), tako da si je lahko Alen Omić privoščil, da njegov učinek – vsaj v statističnih razpredelnicah – tokrat ni bil tako opazen. 

"Zabeležili smo novo pomembno zmago. Sezono moramo nadaljevati v takšnem zmagovalnem ritmu. Zmaga zagotovo veliko pomeni za samozavest celotne ekipe. Čestitke soigralcem in štabu, saj smo opravili svoj posel. Gremo naprej, obračun z Borcem prihaja že čez štiri dni," je povedal košarkar, ki si bo obračun z Mego zapomnil tudi po tem, da je na njem presegel mejnik 1000 skokov v ligi Aba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mega je v tej sezoni pri le treh zmagah, zato je bila proti Cedeviti Olimpiji v vlogi outsiderja, a kljub temu gostovanja v Beogradu nikoli niso enostavna. "Čeprav se morda tako zdi, ni bilo lahko priti do zmage. Mega je mlada ekipa, ki vedno igra motivirana, poleg tega nismo vajeni zgodnjega termina tekme. Kljub vsemu smo uspeli najti moč, obenem smo bili motivirani in resni ter si tako priigrali novo zmago," je dodal Marko Jeremić, ki je zaigral prvič po poškodbi kolena, zaradi katere je manjkal vse od obračuna s Partizanom sredi decembra. 

Po obračunu z Borcem zmaje čaka še eno gostovanje, 11. januarja bodo igrali v Turčiji proti Bursasporju. V ponovitvi lanskega četrtfinala Eurocupa bodo Golemčevi varovanci nujno potrebovali zmago, saj zavoljo skromnega začetka sezone – izgubili so prvih šest tekem – še vedno zasedajo zadnje mesto v svoji skupini evropskega pokala. Tri dni kasneje bodo zmaji znova pred svojimi navijači. V Ljubljano prihaja Split, ki je v ponedeljek na domačem parketu moral priznati premoč Crveni zvezdi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.