Košarka

Golemac po zmagi nad evroligaškim Bayernom: Pokazali smo dobro energijo in igro v obrambo

Ljubljana, 28. 08. 2020 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po skoraj šestih mesecih brez tekem so košarkarji Cedevite Olimpije v Münchnu znova stopili na parket in proti evroligaškemu Bayernu odprli obdobje pripravljalnih preizkušenj. Zmaji so proti petkratnim nemškim državnim prvakom zmagali s 82:74. V vrstah Ljubljančanov sta se strelsko najbolje odrezala Jaka Blažič z 21 točkami in Mikael Hopkins, ki jih je dodal 15. Tekma je potekala za zaprtimi vrati.

Petrol Olimpija – Sixt Primorska
Petrol Olimpija – Sixt Primorska FOTO: Damjan Žibert

Končni rezultat tekme tokrat ni bil v ospredju, najpomembnejše dejstvo je, da so Zmaji na parket stopili prvič po 10. marcu in pripravljalno tekmo z moštvom, ki nastopa v elitni Evroligi, izkoristili za dodatno spoznavanje med seboj. Ker je tekma potekala za zaprtimi vrati in je bila prva za obe moštvi v tem pripravljalnem obdobju, sta se kluba dogovorila, da statistike tekme ne bosta javno objavila. Pred vrati dvorane so tako ostale tudi kamere in fotoaparati obeh moštev. Ljubljanska ekipa se bo z nemškim evroligašem znova pomerila v sredo, 9. septembra, ko bo Bayern prišel v Areno Stožice. Že v četrtkovih večernih urah so se Ljubljančani z avtobusom podali na pot proti Ulmu, kjer jih v soboto čaka obračun s starimi znanci iz lanskoletnih pripravljalnih tekem, košarkarji Ratiopharma Ulma. "Lepo je zmagati, a šlo je za pripravljalno tekmo. Zagotovo obe ekipi še nista v optimalni formi. Pokazali smo dobro energijo in igro v obrambo, 74 prejetih točk evroligaša je podatek, ki nam daje upanje za nadaljevanje priprav. Fantje morajo ostati zbrani. Še naprej bomo delali, da bomo z vsakim treningom vse boljši in boljši," je za uradno spletno stran kluba dejal trener zmajev Jurica Golemac. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Seveda je prostora za napredek še mnogo, a ko pripravljalno obdobje začneš z zmago proti evroligaški ekipi, je občutek dober. Nadzorovali smo število izgubljenih žog, popravili bi lahko naš skok ter odstotek zadetih prostih metov, vendar za to imamo še dovolj časa. Srčno smo se borili in bili za borbo nagrajeni z zmago," pa je za klubsko spletno stran povedala ameriška okrepitev Kendrick Perry, ki je bil lani sploh prvi strelec regionalne lige ABA. 

Izid:
Bayern – Cedevita Olimpija 74:82 (21:20, 23:23, 18:20, 12:19)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
28. 08. 2020 17.00
+3
ma to Olimpija pa gospod Golemac, čestitke, spodbuden rezultat kljub prijateljski tekmi, samo evroligaš pač ni od muh. Upam da bo letos ta sezona ko bomo spet po dolgem času uživali kot smo v času vaše športne kariere pa še prej.