Košarka

Goran Dragić s tribune spremljal šov LeBrona Jamesa sredi Miamija

Miami, 19. 11. 2018 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najboljših košarkarjev na svetu, LeBron James, se je vrnil v Miami, kjer je igral štiri leta, in gledalcem pripravil nepozabno predstavo. Z 51 doseženimi točkami je Los Angeles Lakers popeljal do zmage 113:97. Goran Dragić je zaradi bolečin v kolenu tekme spremljal s tribune.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies
    01:26
    Vrhunci tekme Minnesota Timberwolves - Memphis Grizzlies
  • Vrhunci tekme Washington Wizards - Portland Trail Blazers
    01:30
    Vrhunci tekme Washington Wizards - Portland Trail Blazers
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

LeBron James
LeBron James FOTO: AP

Lebron James, ki je v letih 2010 do 2014 Miami štirikrat popeljal v finale in osvojil dva naslova, je že v prvi četrtini dosegel 19 točk. Na koncu je zadel 19 od 31 metov na koš, od tega šest trojk iz osmih poskusov, temu pa je dodal osem skokov in tri podaje. Dvanajstič v karieri je dosegel prek 50 točk, prvič v dresu Los Angeles Lakers. Za Miami je bil to jubilejni deseti poraz v sezoni in četrti zaporedni. Zaskrbljujoče je stanje kolena kapetana Gorana Dragića, ki je zaradi enakih težav izpustil tri tekme že na začetku meseca. Klub je pred tekmo sporočil, da Dragića ne bo v postavi zaradi bolečin v desnem kolenu, natančnejše stanje pa bo znano po podrobnejših zdravniških pregledih. Viri blizu kluba menijo, da bo moral Dragić na daljši prisilni počitek. Trener Miamija Erik Spoelstra, ki tudi ni mogel računati na Dwyanea Wadea, potem ko je žena rodila hčerko, je moral po tekmi odgovarjati predvsem na vprašanja o Jamesu. "Nisem presenečen, takšnega LeBrona sem že treniral in vem, česa je sposoben. Ko je tako natančen, je brez dvoma odločilen dejavnik. Verjetno bi ga morali pokrivati bolj agresivno ..." je dejal Spoelstra.

Kevin Durant in Stephen Curry
Kevin Durant in Stephen Curry FOTO: AP

V nizu porazov so tudi prvaki Golden State Warriors. Potem ko jih je v soboto presenetil Luka Dončić z Dallasom, še prej pa Houston, so tokrat pokleknili proti San Antonio Spurs (104:92) in zabeležili tretji zaporedni neuspeh ali petega na zadnjih sedmih tekmah. To je hkrati šele tretjič, da so Warriors pod vodstvom trenerja Steva Kerra oziroma od 2014 zabeležili tri zaporedne poraze. Pri Spurs je bil najbolj učinkovit LaMarcus Aldridge s 24 točkami in 18 skoki, na drugi strani pa je v odsotnosti Stephena Curryja in Draymonda Greena Kevin Durant dosegel 26 točk (met 8:25). "Ne smeš se smiliti samemu sebi. Treba se je boriti in tekmovati vseh 48 minut. Danes smo se le 24 minut, tako to ne gre," je dejal Kerr.

Na ostalih treh prizoriščih je Portland premagal Washington (119:109), Memphis je bil boljši od Minnesote (100:87), Orlando pa je New Yorku zadal peti zaporedni poraz (131:117).

Izidi:
Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies    87:100
Miami Heat – Los Angeles Lakers               97:113
(Goran Dragić zaradi poškodbe kolena ni igral za Miami)
Orlando Magic – New York Knicks              131:117
Washington Wizards –Portland Trail Blazers  109:119
San Antonio Spurs – Golden State Warriors    104:92

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TM42
20. 11. 2018 21.27
+1
Meni James ne igra lepo, ni lep za videt in pika.
CFC1
19. 11. 2018 16.08
+5
James je res fenomen sedanjega časa in najboljši košarkar nedvomno zadnjih let. Kdo je do sedaj o tem dvomil zdaj o tem s strani realnega pristaša košarke več nebi smelo biti. Cavsi imajo v primerjavi z lansko sezono praktično enako ekipo - brez Lebrona pa so na dnu lestvice, lani pa jih je slednji lastnoročno pripeljal do velikega finala, kjer pa pač en igralec pa če tudi najboljši na svetu, ne more sam premagati zvezdniške ekipe na drugi strani. Podobno pa se v primerjavi z lansko sezono zdaj to dogaja v Lakerskih, saj imajo podobno ekipo kot lani, ki pa ni videla končnice, letos pa jim za enkrat res kar dobro kaže. Kot je pred časom zapisal nekdo na drugi spletni strani: James je dober vsaj za dva top ALL-STAR igralca, ki s svojo igro tudi ostale sicer povprečne soigralce dvigne na višji nivo. Mojster je pač mojster in najboljši igralec košarke sedanjega časa. Da ne bo pomote sam nisem neki navijač Jamesa, a če si nek realen zvest ljubitelj košarke, lahko samo uživaš ob spremljanju Jamesovih sposobnosti, vragolij in vrhunskih predstav (konstantnosti, kar je po mojem mnenju njegova glavna, odločilna razlika v primerjavi z ostalimi vrhunskimi igralci npr. Stephen Curry) na igrišču. Lp.
The Dude
19. 11. 2018 12.42
+0
Me zanima kje so zdaj navijači Cavsov?
ZRC
19. 11. 2018 08.12
+20
Če si majster, si majster. Ne glede na to ali ti gre James na živce ali ne.