Košarka

Goran Dragić verjame v olimpijsko medaljo slovenskih košarkarjev

Maribor, 28. 07. 2021 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
3

Stoodstotno sem prepričan, da je cilj naše reprezentance olimpijska medalja, saj so že v kvalifikacijah v Litvi, posebej pa na uvodni tekmi z Argentino v Tokiu, dokazali, da so dovolj kakovostni, je ob današnjem odprtju drugega slovenskega pametnega košarkarskega igrišča v mariborskem športnem parku Tabor povedal nekdanji reprezentant Goran Dragić.

Čeprav ima danes še nekaj obveznosti in ne bo mogel hitro v posteljo, verjame, da zjutraj ne bo imel težav z zgodnjim vstajanjem ter da si bo ogledal svoje nekdanje soigralce in brata. Ob tem pričakuje lepo zmago in čim lepšo košarko. Tudi po uspešnem začetku olimpijskega turnirja Gogi ne obžaluje, da ga ni v japonski prestolnici, saj se je že pred štirimi leti odločil za zaključek reprezentančne poti, predvsem zaradi zdravstvenih težav.

Goran Dragić in Saša Zagorac čestitata Aleksandru Sekuliču
Goran Dragić in Saša Zagorac čestitata Aleksandru Sekuliču FOTO: Fiba

"Tega nikoli nisem skrival in menim, da sem bil dovolj korekten do zveze in navijačev, da sem to povedal že pred takratnim evropskim prvenstvom. Zdaj je čas za ostale, ki so si sodelovanje na olimpijskih igrah tudi priborili, in ne bi bilo pošteno do njih, če bi se vrnil in morda komu prevzel mesto," je dodal košarkar, ki si že nekaj let kruh služi v ameriški ekipi Miami Heat.

Kot je še dodal, je navijač številka ena slovenske košarkarske reprezentance, poleg tega pa si želi, da bi medaljo osvojil njegov brat Zoran Dragić, ki ga na zmagovitem evropskem prvenstvu, kjer so osvojili evropski prestol, ni bilo zraven.

Zoran Dragić po zmagi nad Litvo
Zoran Dragić po zmagi nad Litvo FOTO: Fiba


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jafalical
29. 07. 2021 18.15
+2
Gogi je v mislih z njimi.Se misliti si ne moremo kako je to mocno v teh fantih.Fantje so med sabo se kako mocno povezani, sportni duh vlada med vsemi skupaj, tudi z Gogijem. Ceprav ga ni med ekipo, je se kako ta njegov duh, moc, zelja, volja s fanti.Fantom lahko uspe tudi zdaj, so na dobri poti in naj jim bo naklonjeno!Srecno!
oberkreiner
29. 07. 2021 12.51
+2
Goran na avion in gas v ekipo. Zlata nam tudi s tvojo pomočjo ne uide.
Mihacito
28. 07. 2021 21.46
+5
Moral bi se vrnit v zacetku olimpijskih iger..noben slovenec mu nebi nic ocital. Gogi LEGENDA