Košarka

Olimpija za malenkost prekratka proti Gran Canarii

Las Palmas, 18. 11. 2020 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Cedeviti Olimpiji ni uspelo priti do nove evropske zmage. Na Kanarskih otokih je z 90:82 izgubila proti Gran Canarii. Kljub temu zmaji ohranjajo realne možnosti za napredovanje v drugo fazo tekmovanja, saj so s štirimi zmagami in tremi porazi na ugodnem tretjem mestu. Za Ljubljančane je 25 točk prispeval Kendrick Perry, z 22 pa je dobro formo potrdil Jaka Blažič.

Jaka Blažič je tokrat prispeval 22 točk.
Jaka Blažič je tokrat prispeval 22 točk. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so po treh zaporednih zmagah doživeli tretji poraz v sedmih nastopih v evropskem pokalu. Na gostovanju na Kanarskih otokih so morali priznati premoč Gran Canarii, ki je slavila z 90:82. Poraz je sicer nižji, kot je bila zmaga Ljubljančanov na prvi tekmi v Stožicah.

Cedevita Olimpija je tekmo izgubila zaradi slabe obrambe, predvsem pa zaradi izgubljene bitke pod obročema. Španci so skok dobili s 35:25.

Ključen je bil začetek zadnje četrtine. Gran Canaria je v 34. minuti pobegnila na 78:69 in čeprav so se Ljubljančani kmalu približali na nekaj košev zaostanka, niso prišli do preobrata. Imeli pa so v svojih vrstah dva razpoložena igralca; Kendrick Perry je zbral 25 točk in sedem podaj (trojke 5:7), Jaka Blažič pa je ob metu iz igre 8:17 dosegel 22 točk.

Cedevita Olimpija bo v evropskem pokalu znova zaigrala po reprezentančnem odmoru. 8. decembra je na sporedu gostovanje Trenta v Stožicah, dva dni kasneje sledi prestavljena tekma s grškim Patrasom prav tako v Ljubljani, redni del pa bodo Ljubljančani sklenili 16. decembra na gostovanju v Grčiji.

Zaradi številnih prestavljenih tekem je vodstvo evropskega pokala nekoliko spremenilo termine nadaljevanja sezone. Namesto konec decembra se bo Top 16 začel 13. januarja in trajal do 10. marca. Ostaja pa nespremenjeno, da se bodo med šestnajst najboljših ekip uvrstila prva štiri moštva iz vsake skupine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.