Košarka

Grant brez zadržkov odgovoril Jordanu: Jaz ovaduh? Laž, laž in znova laž!

Chicago, 20. 05. 2020 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji član Chicago Bullsov (1987-1994) Horace Grant je izrazil veliko razočaranje nad nekaterimi (neresničnimi) izjavami legendarnega soigralca Michaela Jordana v dokumentarnem filmu 'Zadnji ples'. Najbolj so ga med drugimi zmotile Jordanove obtožbe o posredovanju informacij iz garderobe, ki naj bi jih novinar Sam Smith uporabil v kontroverzni knjižni uspešnici 'The Jordan Rules'.

V omenjeni knjigi sta lik in delo Michaela Jordana prikazana (precej) drugače, kot so stvari predstavljene v sicer izjemnem dokumentarnem filmu 'The Last Dance', ki slavi šampionsko generacijo Chicaga in predvsem njenega glavnega junaka. 

A obstaja kar nekaj oseb iz tistega obdobja, ki ne delijo istega mnenja z najboljšim košarkarjem vseh časov. Ta je v dokumentarcu razkril kar nekaj 'sočnih' podrobnosti še iz svoje debitantske sezone pri Bullsih, kar ni najbolje sprejel eden od njegovih nekdanjih soigralcev Horace Grant. "Laž, laž in znova laž. On (Michael Jordan, op. p.) mi zameri, ker naj bi bil jaz tisti, ki je Samu Smithu prenašal informacije iz garderobe. To so največje laži, ki sem jih slišal. Ni skrivnost, da sva s Samom vrsto let odlična prijatelja, a da bi kar tako iz garderobe prenašal informacije v zunanji svet ... Nikoli, saj je garderoba sveta," je v pogovoru za ameriški ESPN uvodoma dejal vidno razočarani Grant, ki je v nadaljevanju brez zadržkov Jordana označil za velikega lažnivca in ovaduha.

Horace Grant (na sliki obrnjen s hrbtom) je bil precej kritičen do nekaterih (neresničnih) izjav v dokumentarnem filmu 'Zadnji ples' legendarnega soigralca Michaela Jordana.
Horace Grant (na sliki obrnjen s hrbtom) je bil precej kritičen do nekaterih (neresničnih) izjav v dokumentarnem filmu 'Zadnji ples' legendarnega soigralca Michaela Jordana. FOTO: AP

"Pravi, da sem ovaduh, medtem ko on 35 let pozneje govori o svoj debitantski sezoni, ko je v soigralčevi sobi zagledal kokain, marihuano in ženske. Ne razumem, zakaj je sploh govoril o tem. Ne vidim pravega smisla, in če je kdo v tej zgodbi ovaduh, je to lahko samo Michael Jordan," je po nekdanjem soigralcu iz prvega šampionskega obdobja Chicaga (1987-1994) udaril kasneje član Orlanda, Seattla in Los Angeles Lakersov, ki se je obregnil tudi ob vse prej kot vzoren Jordanov odnos do nekaterih soigralcev.

"Mislil je, da lahko prevlada nad menoj, a mu to ni uspelo. Vsakič, ko me je želel sprovocirati, sem mu vrnil z enako mero. Toda ko se samo spomnim, kaj vse je počel denimo Willu Perdueju, Stevu Kerru ter Scottu Burrellu, me stisne pri srcu. Vsak ima pravico do svojega mnenja glede dokumentarnega filma, a marsikdo ne ve, da so bila številna pričevanja njegovih soigralcev iz drugega šampionskega obdobja očem skrita. Vse v želji, da se njegova lik in delo prikažeta v maksimalno pozitivni luči," je zaključil Grant. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mamba4Life
21. 05. 2020 16.46
in zdej bodo 24ur in njihovi 'strokovni' sledilci povedali kdo ima prav in kdo ne hahah katastrofa ste res...
ctrzkukl?
20. 05. 2020 15.17
+6
Poglej samo kako je s strokovnjaki v firmah. Vsi se šlepajo nanje, ko pa za pobirat denar, so pa zadnji v vrsti. Na srečo v športu teh drekov pri vrhu ni. Športnik če je pameten, jih bo tudi pravočasno prepoznal. Primer so naše samostojne in uspešne oneman ekipe.
taft007
20. 05. 2020 15.23
+1
JOSEPH HAYDN
20. 05. 2020 14.46
+31
Zanimivo kako so, ko jim je Jordan dobival prstane bili vsi tiho sedaj pa vsi nanj
GREGA RIHTAR
20. 05. 2020 14.30
-44
Ravno zato je LeBaron James najboljši igralec vseh časov. Po najboljši igri, spodbujanju soigralcev, po tem da igro razume kot igrico.
borut30
20. 05. 2020 15.02
+45
dej ne blamiraj se.... Jordan je bil tata mata za Jamesa. Toliko energije in enostavno "božanstva", kolikor ga je premogel Jordan, ni imel noben športnik v zgodovini. The Last dance je izjemen vpogled v dogajanje tistega obdobja. In ja, Če Jordan ne bi bil Jordan, ne bi bili Bullsi tam kjer so....v zgodovini kot najboljše moštvo vseh časov. Enostavno je cel svet norel za 23-ko, dobesedno. Bil je najbolj oboževan in oblegan športnik v zgodovini. Čisto vsaka zgodba je šla prek njega....In rezultat vsi poznamo. Z vsem napisanim je dosegel nebo, kot tudi njegovo moštvo. Izjemni spomini in res neverjeten karakter posameznika.
Michael Jordan
20. 05. 2020 15.32
+7
Stari, nekaj ti pa priznam..človek mora imeti jajca, da se prijavi s svojim imenom in priimkom( z predpostavko, da sta prava) in potem klati takšne neumnosti!! ;)
GREGA RIHTAR
20. 05. 2020 15.35
-10
OlalaKokoĐambo
20. 05. 2020 16.00
+1
Borut .. Bullsi pa niso najboljse mostvo vseh casov...to pa nikakor ne...najboljse mostvo se meri po uspehih ozir naslovih..in to Bullsi niso.. Je pa res da je Jordan " obrnil igrico" in je z naskokom bil , je , in se dolgo bo najjjjjjboljsi vseh casov!
borut30
21. 05. 2020 08.00
+2
Bullsi so prav zaradi Jordana najboljše moštvo vseh časov. Vladali so praktično 6 zaporednih let. Pustimo čas, ko ni bilo Jordana tiste dve leti. Včasih je potreben en mozaik, da eno moštvo postane najboljše moštvo. To je bil seveda 23. Brez njega pa se strinjam.....niso bili na ravni zmagovalne miselnosti.
borut30
20. 05. 2020 14.29
+2
borut30
20. 05. 2020 14.28
+24
A ste vi gledali tale "The last dance"??? Ker Grant nikoli ni s temi besedami stopil nad Jordana in kolikor vem, Jordan nikoli ni omenjal kakšnega posameznika v tistem primeru, ko so ga leta 1993 "izdali". Sicer pa je 23-ka vlekla celoten voz Bullsov in brez njega.....tudi dragi Grant, ne bi bilo kruha. Ne vem, kaj so zdej vsi užaljeni. Če jim ne bi bilo kej prav tistega obdobja, bi lahko mirne vesti šli v drug klub. Vsi so pa hoteli igrati pod Jordanom, ker so vedeli, da lahko le tako kej naredijo iz svoje kariere. Je kdo od vseh tistih akterjev (razen Rodamana) okusil slast naslova v prejšnjih ali kasnejših letih??? Mislim, da ne......
freex
20. 05. 2020 15.19
+12
Pogledal The last dance. In ja, v samem dokumentarnem filmu je Jordan omenil, da je bil po njegovem mnenju Grant tisti, ki je iz slačilnice odnesel te informacije. Sledil je tudi intervju z Grantom, ki je to seveda zanikal.
borut30
21. 05. 2020 08.03
+3
Se strinjam. In to sem tudi imel v mislih, noben javno ni prav perila. Jordan je povedal, da bi znal biti to Grant. Ne bo pa zagotovo to trdil. Grant je to zanikal in to je to. V novici na 24ur je predstavljeno, kot da je Grant javno linčal Jordana za to izjavo, kar pa ni res. Je pa verjetno imelo moštvo notranjega "špijuna", ki je za kakšen € znal povedati veliko skrivnosti. Kar pa seveda ni bilo prav. Jordan je le vlekel voz naprej in zaradi njega si želi uspehe.