Košarka

'Gre za potlačena čustva. Ponosen sem nanj, ker je bil iskren in odprt'

Charlotte, 27. 03. 2023 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luka Dončić in njegovo moštvo Dallas Mavericks iz tekme v tekmo toneta vse globlje in globlje. Drugi zaporedni poraz proti Charlotte Hornets (110:104) in padec na mesta, ki ne zagotavljajo mesta niti v play-in turnirju, je že prej turobno vzdušje v slačilnici še dodatno poslabšal.

Luka Dončić kljub 40 točkam, 12 skokom in osmim podajam po tekmi novinarjem ni bil na voljo, sta pa spregovorila njegov trener Jason Kidd in soigralec Kyrie Irving. Kidd se po padcu na enajsto mesto na zahodu zaveda, da si na zadnjih sedmih tekmah njegovo moštvo ne more več privoščiti spodrsljajev, kar bo velik izziv že na naslednji tekmi, na kateri Dončić zaradi 16. tehnične napake, ki jo prejel na tekmi proti Hornetsom, ne bo smel igrati. "Neposrečeno je, da smo izgubili te dve tekmi, in moramo najti način, da ustavimo krvavenje," je bil iskren glavni trener Dallasa, ki se je po novem porazu znašel pod še večjim pritiskom. 

Kyrie Irving in Luka Dončić
Kyrie Irving in Luka Dončić FOTO: AP

Kyrie Irving se je Dallasu pridružil februarja letos, od prihoda zvezdnika v Teksas je Dallas na 20 tekmah zmagal zgolj sedemkrat. Dončić je po prvem porazu proti Hornetsom spregovoril o svojem nezadovoljstvu na parketu, ki je posledica njegove nesreče v zasebnem življenju. Zaradi barvite preteklosti Irvinga, ki se je večkrat znašel v težavah zaradi svojih dejanj in besed izven parketa, so mnogi namigovali, da je za nesrečo Ljubljančana vsaj delno kriv prav nekdanji košarkar Brooklyna. A novinar ameriškega ESPN Tim MacMahon je ta namigovanja odločno zavrnil. "Izidi Mavsov so od prihoda Kyrieja Irvinga seveda slabi, ampak osebno sem o njegovem času v slačilnici Dallasa na račun njegovega profesionalizma in osebnosti slišal zgolj dobre stvari. Kriviti Irvinga za Dončićeve frustracije ni pošteno ali natančno," je na svojem Twitter profilu zapisal ameriški novinar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'To je tisti del v tem športu, ki meni sploh ni všeč'

"Prepričan sem, da je do tega spoznanja prišel v svojem zasebnem času, ko pa to prizna na očeh javnosti, mislim, da gre za potlačena čustva, ki so prisotna že dolgo časa. To je želel zgolj spraviti na plano. Ponosen sem nanj, ker je bil iskren in odprt," je o izpovedi Slovenca po domačem porazu proti Charlotte dejal Irving.

"Seveda sva o tem na hitro spregovorila v slačilnici. Osebno se že celotno minulo leto osredotočam na človeški element. Zmage in porazi pridejo in gredo, a ta podrobna analiza vsega in obsojanje ljudi, ki delijo svoja čustva, in iskanje krivcev povzroči kazanje prstov. To je tisti del v tem športu, ki meni sploh ni všeč. Mi moramo nastopati vsak dan. Veste, to je služba 24 ur na dan, sedem dni na teden. Mislim, da se tega ne zavedajo ljudje, ki niso ves čas z nami," je še dodal Irving, ki bo na naslednji tekmi proti Indiani zaradi odsotnosti Dončića moral prevzeti še več odgovornosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

28. 03. 2023 12.46
Luka bo čez 1 leto invalidsko upokojen!
slayer2
27. 03. 2023 19.20
+1
Mislim da je to povezano z njegovo mamo!!!
Infiltrator
27. 03. 2023 19.05
+2
konkurenca je huda stvar ,zato so amerosi poiskali afroamerosa ,da ne bi kaki Doncic iz balkanjade predolgo slovel...
AbcXyz1
27. 03. 2023 19.03
-2
Kyria za Lukejevega psihologa in zemlja bo za Luko ravna. Pa še tatoo od Luke mu lahko Kyrie razloži:)
Castrum
27. 03. 2023 18.31
+12
A si sploh lahko predstavljamo pod kakšnim bremenom, stresom, koneckoncev odgovornostjo živi Luka od 16 leta naprej? Ne, ne moremo si niti približno predstavljati! In, nenazadnje - Luka ima 23 let! .....Popolnoma normalno je, da se dogajajo težki trenutki. In tu je pomembna družina, osnovna življenska celica! Od družine in bližnjih je odvisno, kako bo šlo naprej........Vsekakor - Luka drži se !
jest...
27. 03. 2023 18.33
+3
titomeni
27. 03. 2023 19.03
+2
MahatmaGandhi
27. 03. 2023 18.30
+7
Irving je podobno kot Đoković pokazal da ima jajca in je postavil kariero za zdravjem. Kapo dol zaradi tega. Je pa problem Dallasa trener Kidd in po moje velja rek, da riba smrdi pri glavi...
Castrum
27. 03. 2023 18.34
-6
WhThFc?.....postaviš kariero pred zdravje (sebe in okolice) in si frajer, tipo, jack??? Ne, nisi!!!!!! Si vse kaj drugega!!!!!
Castrum
27. 03. 2023 18.35
-7
To je kot da bi rekel, da porno igralec ve da ima AIDS ampak zaradi kariere je vseeno "igral naprej ker je kariero postavil pred zdravje (drugih)
Maxx365
27. 03. 2023 18.55
+5
Preden te raznese od ihte, je prav da počasi in pravilno prebereš, kaj je človek v resnici sploh zapisal. Piše... "pokazal da ima jajca in je postavil kariero ZA zdravjem".
MahatmaGandhi
27. 03. 2023 18.55
+2
Ne vem če razumeš. Mečeš AIDS in cepljenje proti COVID v isti koš. Človek se ni želel cepiti proti COVID in zaradi tega je ogrozil svojo kariero. Če še vedno misliš, da je s tem ogrozil okolico, priporočam, da prebereš še kaj izven tega portala. Že Pfizer je priznal, da s cepljenjem ni bilo mogoče zaustaviti širjenja covida, torej ne vem kako je on ogrožal zdravje okolice. Ampak saj nimam upanja, da bi ti to razumel.
slayer2
27. 03. 2023 19.23
+2
Castrum je eden izmed tistih vaxerjev,ki nas bi po cestah lovil za cepljenje,seveda,če bi se ta nateg še nadaljeval!!!