Košarka

Green jo je po pretepaškem 'vložku' odnesel brez suspenza

Oakland, 12. 10. 2022 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
6

Ameriški košarkar Draymond Green je bil finančno kaznovan, a se je izognil suspenzu zaradi prepira z moštvenim kolegom Jordanom Poolom, ki ga je trener bojevnikov Steve Kerr označil kot "največjo krizo" moštva v času njegovega delovanja pri Golden State Warriorsih.

Prejšnji teden so se v javnosti pojavili posnetki, na katerih sta se omenjena soigralca prerivala, nato pa je Draymond Green stopnjeval incident in Jordana Poola udaril s pestjo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Klub je Greena finančno kaznoval (višina kazni ni znana), ni pa ga suspendiral. Štirikratni prvak lige NBA z Bojevniki je po incidentu treniral sam in tako bo še nekaj dni, se je pa javno opravičil za svoje dejanje. Eden od razlogov za milo kazen naj bi bilo dejstvo, da naj bi se Green in Poole pogovorila in, kot kaže, zgladila nesoglasja. Kot so dejali v klubu, pa nadaljujejo preiskavo, kako je posnetek omenjenega dogodka sploh prišel v javnost.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glavni trener Steve Kerr je sicer napovedal, da se bo Green vrnil v ekipo za zadnjo pripravljalno tekmo proti Denver Nuggetsom Vlatka Čančarja, uvodna tekma sezone pa bojevnike čaka v torek proti kalifornijskim tekmecem Los Angeles Lakersom. Golden State Warriorsi v prihajajoči sezoni branijo naslov prvaka lige NBA.

Kerr je potrdil, da je bila odločitev o vrnitvi Greena v ekipo sprejeta po obsežnih pogovorih med več stranmi, vključno z generalnim direktorjem Bobom Myersom, s prvim zvezdnikom Stephom Curryjem, in po pogovorih med Greenom in Poolom.

"Čutimo, da je to najboljši način, da gremo naprej. Nikoli ni enostavno, ne glede na to, kakšno odločitev sprejmeš. Ne bo popolno. To je največja kriza, ki smo jo kdaj koli doživeli, odkar sem tukaj trener. To so resne stvari," je dejal Kerr, ki obenem meni, da si je Green zaslužil priložnost, da se odkupi za svoja dejanja.

"V klubu smo ponosni na to, kar smo zgradili, našo kontinuiteto in kulturo. Vendar je tako, da sta bila vzdušje in kultura tega kluba poškodovana. Zato moramo delati za to, da to popravimo. Z Draymondom sva skupaj že osem let, imela sva več sporov. Skupaj sva osvajala in skupaj sva izgubila naslove. Skupaj sva preživela ogromno. Še vedno mu zaupam, s tem dogodkom je zamajal to zaupanje, a mislim, da si je zaslužil novo priložnost," je še dejal Kerr.

Draymond Green
Draymond Green FOTO: AP
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
14. 10. 2022 16.43
Če v obzir vzamemo samo JUB karto ,ni nič spornega
frisk2k
13. 10. 2022 13.22
Poole ni odrinil Greena, ampak se je odrinil od Greena - tip se skoraj ni premaknil! Potem ga je dal pa ajčkat ...
jezenslovenec
12. 10. 2022 18.20
+2
Če bi pa to belec naredil, bi bil pa svetovni škandal.
Blue Dream
12. 10. 2022 17.52
+1
dobr ga je po pesi
titomeni
12. 10. 2022 15.25
+4
Financna kazen ga pa res ne bo bolela pri vseh teh milijonih.. S tem NBA sporoča da ce se bodo tepli se ne rabi nihce sekirat...
zhilla
12. 10. 2022 15.11
-3
Edino pravilno, kolk ljudi je MJ pretepel na treningih pa zarad tega ni bilo nobenih kazni pa suspenzov. Edina razlika je da smo zdaj v social media dobi in se vse slej ko prej znajde na spletu.