Košarka

Green vidi vzporednice z Bullsi: Naš 'slon v sobi' je bil Durant

San Francisco, 21. 04. 2020 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkar ekipe Golden State Warriors Draymond Green je po ogledu prvih delov težko pričakovanega dokumentarnega filma o zadnji sezoni Michaela Jordana pri Chicago Bullsih priznal, da lahko potegne veliko vzporednic z dogodki iz minulega tisočletja in tem, kar je v zadnjih letih doživljal v ekipi iz San Francisca. Ostro se je lotil predvsem nekdanjega soigralca Kevina Duranta.

 

Kevin Durant, Andre Iguodala in Draymond Green (z desne) v dresu Bojevnikov.
Kevin Durant, Andre Iguodala in Draymond Green (z desne) v dresu Bojevnikov. FOTO: AP

Golden State Warriorsom so napovedovali dolgoletno vladavino, a po treh osvojenih naslovih v štirih sezonah ter porazu v lanskem finalu s Toronto Raptorsi se je vse skupaj sesulo kot hišica iz kart. Bojevniki, ki so večji del zaenkrat prekinjene sezone 2019/20 odigrali brez poškodovanih Stephena Curryja in Klaya Thompsona, imajo trenutno celo najslabši izkupiček v ligi. Usoda njegove ekipe je krilnega centra Draymonda Greena spomnila na razplet šampionske zgodbe Chicago Bullsov, ki ga bomo lahko v teh tednih spremljali v dokumentarnem filmu medijske hiše ESPN z naslovom Zadnji ples. V njem ima eno glavnih vlog tudi trener Bojevnikov Steve Kerr, ki je bil član Chicaga med letoma 1993 in 1998.

"Gotovo mi je bilo vse skupaj zelo znano," je v pogovoru prek družbenih omrežij priznal Green. "Ironično se je naša sezona odvila na dvajseto obletnico tiste. Tu je še zelo pomemben del naše sezone, ki je sodeloval tudi takrat Steve Kerr."

'Jackson je prepoznal slona v sobi'
Green je izpostavil vlogo Phila Jacksona pri Bullsih, saj da se je znal spopasti s "slonom v sobi" (očitno težavo), česar pri Warriorsih niso znali storiti. Jackson se je takoj po koncu sezone 1996/97 z varovanci moral spopadati s številnimi vprašanji glede prihodnosti, nato pa je le podpisal enoletno pogodbo za zadnjo sezono 1997/98, ki se je končala z zmago v finalu nad ekipo Utah Jazz. Še posebej nezadovoljen je bil Scottie Pippen, poleg Jordana verjetno najpomembnejši člen moštva bikov, ki je prvi del zadnje sezone v Chicagu celo izpustil zaradi namernega zavlačevanja z operacijo. Podobne preglavice s pogodbo je v moštvu iz San Francisca povzročal Kevin Durant, ki po poškodbi na peti tekmi finala proti Toronto Raptorsom ni več oblekel dresa Golden Stata in je zdaj član Brooklyn Netsov.

"Phil je ravnal izvrstno, saj je prepoznal slona v sobi. Če Phil tega ne bi storil, bi se s tem ukvarjali vse leto. Ko dobiš tista vprašanja s strani medijev, si se o tem kot ekipa že pogovoril. In o tem se ti ni več treba pogovarjati," meni Green, ki ocenjuje, da Durant tega nikoli ni storil.

"Naša situacija je bila malce drugačna s tega vidika, da je bilo vse odvisno od igralcev. Ni šlo nujno za klub. Kevin, na primer, je sam sprejel enoletno pogodbo, to je bil nekakšen slon v sobi. Čeprav je Steve nekako namigoval, češ: 'Dajmo le uživati v letošnjem letu, kakršno je, ker ne vemo, kaj nas čaka prihodnje leto.' To morda ni imelo takšne teže, kot če bi denimo Kevin izjavil: 'Hej, človek, to je to. Naredimo to.' Lahko bi tudi rekel, da mu pač ni do tega, a slona preprosto ne moreš pustiti v sobi," je nadaljeval Green.

Moral bi biti zadnja oseba, ki odgovarja na takšna vprašanja
Green je še omenil, kako je bil s Thompsonom ves čas na udaru medijev, ki so ju spraševali o njuni prihodnosti, čeprav sta že dolgo tega javno napovedala, da si želita pri bojevnikih preživeti vso kariero. Durant je bil po ocenah Greena z besedami veliko bolj premeten.

"Imeli ste Kevina, ki je govoril tako: 'Ne vem, kaj bom naslednje leto, to ni pomembno ...' A je pomembno, ker nisi edini, ki mora odgovarjati na ta vprašanja," še meni Green, ki je jezno sklenil: "Če sem iskren, si ti, pošteno povedano, zadnja oseba, ki mora odgovarjati na takšna vprašanja, saj prav zares ne poveš nobenega sr**ja. Medijem ne poveš veliko. Če kaj, potem jim rečeš, da naj jeb**o utihnejo. Imam nek pogovor, nato pa moram ves čas odgovarjati na to vprašanje, tudi zato pa je bil ves čas med nami slon v sobi v primerjavi z njimi (Bullsi, op. a.)," je dodal Green.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.