Košarka

Grgić na širši seznam pred začetkom priprav uvrstil 23 igralk

Ljubljana, 23. 04. 2021 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
0

Še slab mesec nas loči do naslednjega zbora ženske članske košarkarske reprezentance. S pripravami na evropsko prvenstvo bodo "Rakete" začele v sredo, 12. maja, selektor Damir Grgić pa je na širši seznam kandidatk uvrstil 23 košarkaric.

Damir Grgić (na fotografiji) želi tokrat s pomlajeno zasedbo storiti še korak dlje v izločilnih bojih.
Damir Grgić (na fotografiji) želi tokrat s pomlajeno zasedbo storiti še korak dlje v izločilnih bojih. FOTO: Fiba

Slovenske košarkarice bodo po poročanju uradne spletne strani Košarkarske zveze Slovenije (KZS) s treningi začele na Rogli, do odhoda v Strasbourg pa bodo predvidoma opravile 28 dni priprav. Selektor Damir Grgić je na širši seznam uvrstil 23 košarkaric. Poleg nosilk reprezentančne igre na spisku najdemo tudi nekaj mladih košarkaric, ki vse bolj trkajo na vrata članske izbrane vrste, sporoča KZS.

"Dokončen načrt priprav in razpored pripravljalnih tekem bo štab reprezentance uskladil v prihodnjem tednu. Seznam vabljenih reprezentantk, ki se bodo 12. maja zbrale na pripravah, bo selektor Damir Grgić razkril na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v ponedeljek, 3. maja," so dodali.

Grgić:  Veseli me, da na vrata trka veliko nadarjenih mladih košarkaric
Na 38. evropskem prvenstvu za ženske je šestnajst reprezentanc razdeljenih v štiri skupine. Španska Valencia in francoski Strasbourg bosta gostila vsak po dve skupini uvodnega dela prvenstva ter pripadajoči repasaž in četrtfinale, zaključni boji EuroBasketa pa se bodo odigrali v Valencii. Slovenska reprezentanca bo igrala v Strasbourgu v skupini C skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Belgije in Turčije. "Rakete" bodo na prvenstvu stare celine zaigrale tretjič zapored. Na svojem prvem prvenstvu leta 2017 v Pragi so v predtekmovanju dosegle eno zmago in zasedle 14. mesto, v Nišu in Beogradu dve leti kasneje pa so se uvrstile v kvalifikacije za četrtfinale in po porazu z Belgijo osvojile končno deseto mesto.

"V zadnjih reprezentančnih akcijah in na splošno v letošnji klubski sezoni smo dobili potrditev, da je krog kandidatk za članski reprezentančni dres vse širši," je v uradni izjavi dejal Grgić. "Veseli me, da na vrata trka veliko nadarjenih mladih košarkaric. Na širšem seznamu reprezentančnih kandidatk tako najdemo skupek izkušenj in mladosti slovenske ženske košarke. Imamo eno najmlajših reprezentanc in lepo situacijo za izzive, ki so pred nami. Za dekleti je dobra sezona, tako da strokovni štab pri oblikovanju končnega seznama vabljenih igralk na priprave čaka kar težka naloga. Predvsem si pa želim, da vsi ostanemo zdravi in že komaj čakam, da začnemo s pripravami."

Koronavirus pasica nova

Širši seznam kandidatk za nastop na EuroBasketu 2021:

Nika Barić (Birevim Elezig), Tina Cvijanović (Delser LSB Videm), Blaža Čeh (Cinkarna Celje), Elma Dautović (Joventut Badalona), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Shante Marie Evans (Artego Bydgoszcz), Zala Friškovec (KSC Szekszard), Sara Garič (Cinkarna Celje), Teja Goršič (Hannover), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen), Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), Gala Kramžar (Triglav), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen), Eva Lisec (Dinamo Kursk), Sara Meden (Ježica), Teja Oblak (USK Praga), Annamaria Prezelj (Quesos El Pastor), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln), Maruša Seničar (Cinkarna Celje), Tina Trebec (Montbrison), Sara Vujačić (Advisoria Marasme) in Urša Žibert (Tosama Ledita).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.