Košarka

Grgić po zmagi v Sofiji: Bilo je težje od pričakovanj

Sofija, 17. 11. 2019 21.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske košarkarice so v bolgarski prestolnici dosegle svojo drugo zmago v okviru kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2021. Varovanke selektorja Damirja Grgića so nekoliko težje od pričakovanj v drugem polčasu strle odpor žilavih tekmic in si tako na stežaj odprle vrata tretji zaporedni uvrstitvi na prvenstvo stare celine.

Selektor slovenskih košarkaric Damir Grgić je bil razumljivo dobre volje po drugi zaporedni zmagi za Euro 2021, saj se zaveda, da sta uvodna uspeha proti Grčiji in Bolgariji velik 'kapital' pred nadaljevanjem kvalifikacij prihodnje leto.  

"Čestitke igralkam za težko prigarano zmago. Bilo je težje, kot smo pričakovali, saj so dekleta tekmo začela zelo slabo. Do polčasa smo vzpostavili ravnotežje, v tretji četrtini naredili razliko in jo v četrti zadržali. Zadovoljen sem, da smo kljub težavam s poškodbami dosegli dve zmagi, s katerima smo bližje evropskemu prvenstvu, predvsem pa me veseli dejstvo, da smo na teh dveh tekmah dobili igralsko širino, torej da so v ospredje stopile igralke, ki do zdaj niso dobile prave priložnosti. To je za reprezentanco iz majhne Slovenije zagotovo zelo spodbudno, saj bomo imeli v naslednjem kvalifikacijskem ciklu širši nabor igralk," je po zmagi v Sofiji z 72:64 dejal Trboveljčan, najučinkovitejša slovenska reprezentantka na obeh obračunih - Teja Oblak, ki je tako proti Grkinjam kot tudi proti Bolgarkam dosegla 19 točk - pa je dodala:

Teja Oblak je bila najučinkovitejša slovenska reprezentantka na uvodnih kvalifikacijskih preizkušnjah proti Grčiji in Bolgariji.
Teja Oblak je bila najučinkovitejša slovenska reprezentantka na uvodnih kvalifikacijskih preizkušnjah proti Grčiji in Bolgariji. FOTO: Fiba

"Izpolnile smo zastavljeni cilj - dve zmagi na startu kvalifikacij, ki nam bodo v naslednjih štirih tekmah precej olajšale delo. Pohvale gredo vsem puncam, saj so znova dokazale, da lahko Slovenija zmaga tudi brez dveh ključnih igralk. Tekmo smo sicer začele preveč ležerno, nezbrano, nato pa smo se do konca borile in mučile za ti dve zelo pomembni točki."

Pred slovensko reprezentanco je zdaj malce daljši premor, saj se bodo kvalifikacije z novima gostovanjema na Islandiji in nato v Grčiji nadaljevale šele novembra prihodnje leto.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROMELS
18. 11. 2019 12.02
+2
Ne vem, zakaj drugih rezultatov v skupini ne objavijo?
ferari23
18. 11. 2019 07.54
+4
Vsa čast puncam ,obenem pa tudi trenerju,Hvala za dobro vodenje ekipe.