Košarka

Grgić po zmagi nad Grkinjami: S pravim karakterjem smo prišli do uspeha

Heraklion, 15. 11. 2020 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., M.G.
Komentarji
4

Slovenske košarkarice še niso storile napake v "korakih" v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Varovanke selektorja Damirja Grgića so nanizale štiri zaporedne zmage, zadnjo proti Grčiji na Kreti. Slovenke so si tako rekoč že zagotovile nastop na Eurobasketu.

Slovenke so tudi ob odsotnosti dveh soigralk, Nike Barič in Tine Jakovina, na grškem domačem terenu vzele "mero" gostiteljicam. Kreto zapuščajo z dvema zmagama, najprej so bile boljše tudi od Islandk in mirno pričakujejo nadaljevanje kvalifikacij. Še posebej ker bo naslednje kvalifikacijsko "okno" oziroma "mehurček" v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije februarja prihodnje leto.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenke so si na stežaj odprle vrata evropskega prvenstva, saj bi jim tretji zaporedni nastop na prvenstvu stare celine,  ko se bodo v Ljubljani pomerile z Bolgarijo in Islandijo, lahko preprečil le še čudež. Na lestvici s štirimi zmagami vodijo Slovenke, po dve zmagi in dva poraza so zbrale Grkinje in Bolgarke, zadnje Islandke so brez zmage. Ženski Eurobasket bosta med 17. in 27. junijem prihodnje leto gostili Španija in Francija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dekleta si za prikazano zaslužijo iskrene čestitke. Hvala tudi celotnemu štabu za ponovno odlično opravljeno delo  ter Košarkarski zvezi Slovenije za vso podporo iz domovine. Pred odhodom na Kreto nismo čisto dobro vedeli, kaj nas čaka in kaj lahko pričakujemo. Za vse nas je bilo to nekaj novega. Večina reprezentantk ni v ritmu tekem, pestile so nas odsotnosti pomembnih posameznic, a dekleta so znova pokazala pravi karakter. Še bolj so stopila skupaj in vse te dni dihale kot eno. Na Kreti smo dobili potrditev, da ima slovenska ženska košarka velik potencial in da je pred njo še veliko svetlih trenutkov. Na stežaj smo si odprli vrata tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. V februarskim ciklu želimo nadaljevati zmagovalno pot in ti zadnji dve tekmi že izkoristiti za priprave na samo prvenstvo, ter vključitev še nekaterih igralk v sistem igre, saj so danes dokazale, da imamo iz tekme v tekmo širšo bazo ključnih igralk," je bil zadovoljen v izjavi za KZS tudi selektor Damir Grgić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenke so Grkinje premagale s 77:70, prva strelka je bila Shante Evans, ki je bila blizu dvojnemu dvojčku (22 točk, 9 skokov). "Že pred tekmo smo vedele, da nas čaka težka naloga. Vedele smo, da to zmago Grkinje potrebujejo bolj kot me. Na ta kvalifikacijski cikel smo prišle s ciljem, da se uvrstimo na EuroBasket, in res sem vesela, da nam je zdaj to praktično že skoraj uspelo. Imele smo veliko težav z osebnimi napakami, a na koncu nam je zasluženo uspelo," je dejala Evansova. 

Shante Evans
Shante Evans FOTO: Fiba
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
15. 11. 2020 15.52
+1
Bravo punce, ko se je tekma lomila na koncu, so pokazale pravi karakter
Viejo cabron
15. 11. 2020 13.21
+4
Čestitam punce!
brodarko
15. 11. 2020 11.51
+3
Bravo Slovenija, ampak spet nerazumljiv naslov. Namesto "Grgić po grški zmagi" bi bilo primerno "Grgić po zmagi v Grčiji". Joj, Joj.
tekač
15. 11. 2020 09.05
+8
Bravo, čudovite športnike in športnice imamo. Čestita še enkrat...