Košarka

Grki in Srbi znova do zmage, Litva boljša od Rusije

Atene, 18. 08. 2019 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V okviru tradicionalnega prijateljskega turnirja, ki ga vsako drugo leto gostijo Atene, sta bili v soboto odigrane še dve tekmi. Domačini so bili boljši od Turkov, Srbi pa so povsem razbili nemočne Italijane. Vse štiri ekipe bodo letos nastopile na svetovnem prvenstvu, kjer bo moč videti tudi reprezentanci Rusije in Litve, ki sta se nedavno pomerili med seboj.

Giannis Antetokounmpo.
Giannis Antetokounmpo. FOTO: AP

Turnir Acropolis ta konec tedna gosti štiri evropske reprezentance, ki se bodo od 31. avgusta dalje merile na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Prvi dan tekmovanja sta zmagi zabeležili Grčija in Srbija, ki sta bili uspešni tudi v drugo. Domačini so na krilih Georgiosa Printezisa in Giannisa Antetokounmpa s 84 : 70 odpravili Turke. 34-letni košarkar Olympiacosa se je zaustavil pri 18 točkah, dve manj pa je prispeval aktualni MVP lige NBA. Pri poražencih je bil daleč najbolj razpoložen Furkan Korkmaz s 25 točkami, osmimi skoki in še petimi asistencami. Na drugem sobotnem srečanju so Srbi z lahkoto odpravili nemočne Italijane, s katerimi se bodo pomerili tudi v skupinskem delu svetovnega prvenstva. Ob zmagi z 32 točkami razlike je bil znova najbolj učinkovit Nikola Jokić, ki jih je prispeval 20.

Reprezentanca Litve je bila na finskem boljša od Rusije s 88 : 72. Zakaj si kruh služi v najmočnejši ligi na svetu, je pokazal Domantas Sabonis, ki mu je uspel dvojni dvojček – 25 točk, 13 skokov. Izdatno pomoč je krilni center Indiane prejel s strani Mariusa Grigonisa, ki je vknjižil 19 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



Nova odpoved v taboru ZDA
Odpovedim v reprezentanci ZDA kar ni videti konca. Kot zadnji se ja za to potezo odločil hitronogi organizator igre De’Aaron Fox. Kot večina ostalih košarkarjev, je tudi 21-letnik pripravljalni tabor zapustil z besedami, da si želi čim bolje pripraviti na prihajajočo sezono lige NBA. Je pa nastop na Kitajskem potrdil Marcus Smart, ki je imel v zadnjih dneh težave s poškodbo mečne mišice.

Dokončni seznam reprezentance ZDA, ki bo potovala na Kitajsko:
Harrison Barnes (Sacramento Kings), Jaylen Brown (Boston Celtics), Joe Harris (Brooklyn Nets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics), Jayson Tatum (Boston Celtics), Myles Turner (Indiana Pacers), Kemba Walker (Boston Celtics), Derrick White (San Antonio Spurs).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
18. 08. 2019 14.15
-4
se mal pa tudi košarkarja z B ekipe ne bo več v reprezentanci USA,že sedaj jih je 3/4 iz C izbire in premagat tako reprezentanco bo bolj žalostno zmagoslavje.....
fihner
18. 08. 2019 14.29
+6