Košarka

Hardaway ml. bo začenjal tekme, a se zaveda, kdo bo prva violina

Dallas, 02. 10. 2021 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkar ekipe Dallas Mavericks Tim Hardaway mlajši je v lanski sezoni 31 tekem začel v prvi peterki, 39 pa s klopi. Pred letošnjo je odločen, da bo postal stalni član prve peterke. Njegovi želji je ugodil tudi novopečeni trener Jason Kidd, ki je potrdil, da bo Hardaway odslej začenjal tekme. Kljub spremenjeni vlogi pa se 29-letnik zaveda, kdo bo v napadu prva violina moštva.

Tim Hardaway mlajši in Kristaps Porzingis sta s predstavami v lanski sezoni razočarala navijače. Letos sta odločena, da popravita vtis.
Tim Hardaway mlajši in Kristaps Porzingis sta s predstavami v lanski sezoni razočarala navijače. Letos sta odločena, da popravita vtis. FOTO: AP

Trener Dallasa Jason Kidd je na začetku priprav pred novo sezone lige NBA potrdil, da bo Tim Hardaway mlajši letos začenjal tekme na položaju visokega branilca (shooting guard, op. a.). "Poleti sem ga vprašal, česa si želi, in vzel si je čas za premislek. Ko je prišel nazaj, je bil jasen – želi si začenjati tekme. In verjamem, da mu bo ta vloga ustrezala," je za uradno spletno stran franšize iz Teksasa povedal Kidd. 

Hardaway je v lanski sezoni na 31 tekmah, ki jih je začel v prvi peterki, v povprečju dosegal 18,6 točke in iz igre metal 45-odstotno, od tega skoraj 40-odstotno za tri. Ko je vstopal s klopi, je dosegal 15,1 točke in imel za malenkost slabši met iz igre. "Počutim se kot eden od vodij te ekipe. Kljub temu se zavedam, kakšno vlogo imam. In vem, kdo bo odgovoren, da se bodo stvari 'zgodile'. To bodo Jason Kidd, Luka Dončić in Kristaps Porzingis," se svoje vloge tretjega igralca ekipe dobro zaveda Hardaway. 

Dodal je, da bo storil vse, kar bo treba, za ekipni uspeh: "Potrebovali bomo vse razpoložljive moči, da nam bo uspelo. Tukaj sem, da poskrbim, da bo vse potekalo gladko, brez težav." 

Novopečeni trener Mavsov Kidd dobro pozna tudi njegovega očeta, legendarnega Tima Hardawaya starejšega. Med letoma 1994 in 2003 sta si bila nasprotnika na parketih širom ZDA. Leta 2000 pa sta bila v ameriški reprezentanci celo soigralca na OI v Sidneyju. Kidd je tako pravi naslov, ko gre za vprašanja o podobnostih med očetom in sinom. 

"Oba si želita zmagati. Mislim, da jima to teče po žilah. Lepo je videti, da se sin uči od očeta. Oba sta zares zelo tekmovalna," meni Kidd. Oba Hardawaya sta sicer poznana kot odlična strelca. Na vprašanje, kateri je boljši, pa trener Dallasa ni našel pravega odgovora: "Kar njima bom prepustil, da to določita med seboj. Težko bi rekel, da je eden boljši od drugega. Mlajši se ne boji 'momenta', kar je zagotovo vzel od očeta. Sedaj mi je to zelo všeč. A ko sem moral očeta pokrivati, sem to sovražil. Vedno je bil pripravljen za pomembne mete in vedno jih je zadeval." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ivar The Boneless
02. 10. 2021 11.23
+6
Zelo dober kosarkas. Vsaj meni. Ima tudi J.
03. 10. 2021 13.11