Košarka

Harden ni vedel, da je zgrešil prvih 15 metov: 'Ne spomnim se'

Salt Lake City, 21. 04. 2019 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Še noben igralec v zgodovini končnice lige NBA ni odprl tekme s kar 15 zgrešenimi meti iz igre. To je v soboto zvečer v Salt Lake Cityju uspelo Jamesu Hardenu, ki pa je s svojimi Houston Rocketsi vseeno uspel ugnati ekipo Utah Jazz in povesti s 3 : 0 v seriji. Vprašanje novinarke o zgrešenih metih na začetku tekme je Američana sprva kar malce presenetilo ...

Harden (na fotografiji) med uspešnim gostovanjem v Salt Lake Cityju
Harden (na fotografiji) med uspešnim gostovanjem v Salt Lake Cityju FOTO: AP

"Ooooh, res?" je na vprašanje novinarke ESPN Cassidy Hubbarth takoj po tekmi v Salt Lake Cityju odgovoril James Harden, ki je nato še zatrdil, da ni vedel, da je obračun z ekipo Utah Jazz odprl tako slabo. "Da sem metal 0/15 iz igre? Ne spomnim se ..." je bil presenečen Harden.

TEKMA

A zvezdnik Houston Rocketsov in lastnik naziva najkoristnejšega igralca minule sezone je reči v nadaljevanju tekme vsaj deloma postavil na svoje mesto in bil ključni mož Teksašanov ob že tretji zaporedni zmagi nad Utahom v tem četrtfinalnem paru. Od svojih skupno 22 točk jih je 14 dosegel v zadnji četrtini in od zadnjih petih metov skozi obroč spravil tri za končno zmago s 104 : 101.

'Nič se ne spremeni'
"Še naprej meči, še naprej bodi agresiven," je o svojem pristopu na tokratnem obračunu z Utahom še povedal Harden, ki je iz igre na koncu metal 3/20, zadel je le dva poskusa z razdalje (2/13), a bil skorajda brezhiben s črte prostih metov (14/16).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nič od petnajstih, štirinajst od petnajstih, petnajst od petnajstih ... Moja naloga je, da grem na parket in proizvajam ter da sem agresiven in napadalno naravnan. Nič se ne spremeni," še pravi Harden.

D'Antoni: Šlo je le za slab večer
Varovanci Quina Snyderja, predvsem Ricky Rubio, Royce O'Neale in Rudy Gobert, so z agresivnim pokrivanjem poskušali pokvariti njegove načrte, potem ko je Rubio na eni od prejšnjih tekem večkrat celo stal v preži za hrbtom Američana in mu tako dovoljeval odprte mete oziroma prodore, a onemogočal njegov famozni "step back". Harden je bil najboljši strelec rednega dela sezone s povprečjem nekaj več kot 36 točk na tekmo, v končnici pa je njegov učinek malce padel (na okoli 30), a sam ni želel pohvaliti sobotnih tekmecev.

Rubio si je za svoje 'obrambne prijeme' prislužil veliko pohval, a tudi kritik, takole je poskušal tokrat:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če sem opazil višjo intenzivnost njihove obrambe? Ne, le zgrešil sem nekaj metov. Dva ali tri, mislim," je z nasmeškom na obrazu odvrnil Harden, ki mu je Gobert "prilepil" dve od svojih sedmih blokad.

"Čvrsto so ga prijeli, o tem ni dvoma," je ocenil trener Raket Mike D'Antoni. "Storili so, kar so morali, a James se običajno v vsakem primeru reši tudi iz takšnih reči. Ni imel izvrstnega večera, to se zgodi," je še dodal, Harden pa je še zadovoljen ugotovil: "Nisem dobro metal žoge, a smo vseeno zmagali. Fantje so se nocoj zelo izkazali, to bomo potrebovali."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MesOjediPinGvin
21. 04. 2019 13.49
+14
Meči, tudi če ti ne gre. Bolje je, da ti zgrešiš, kot ostali. Tako nekako je pri Hardnu... Kot da nimajo v ekipi nikogar vsaj približno sposobnega zadeti koš ....
resnicaosvobaja
21. 04. 2019 12.40
+24
3/20 met iz igre...Novinca bi mediji raztrgali....
Lock Down
21. 04. 2019 13.23
+22
In le 15% met, pa 12 izgubljenih žog v zadnjih dveh tekmah... . Dončića bi eni tu gor že prežvečili in izpljunili.