Košarka

Harrison: Luka bo v debatah o MVP vsako leto, tako dober je

Dallas, 05. 10. 2021 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
6

Košarkarji Dallasa s prenovljenim trenerskim in vodstvenim kadrom optimistično zrejo v novo sezono lige NBA, ki se bo pričela čez dva tedna. Veliko se bo znova vrtelo okoli dvojca Luka Dončić-Kristaps Porzingis, novi športni direktor kluba Nico Harrison pa verjame, da bo Luka tudi letos in v prihodnjih sezonah v debatah o MVP.

Luka Dončić (z žogo) proti veteranu Bostona Kembi Walkerju
Luka Dončić (z žogo) proti veteranu Bostona Kembi Walkerju FOTO:

"Mislim, da bo Luka v debatah o MVP vsako leto v naslednjih ne vem koliko letih. Tako dober je. Igralce okoli sebe dela tako zelo dobre. Lahko si pogledate, kaj je storil na olimpijskih igrah, kaj je storil za svojo domovino in igralce, s katerimi je zrasel, naredil je vse zares dobre. Neverjetno je, kako dobro so njegovi soigralci izgledali. Pa nočem biti nespoštljiv do njih, toda zares jih je naredil boljše in to je dobra lastnost dobrega organizatorja igre," je Dončića hvalil novi športni direktor Dallas Nico Harrison, ki je Slovenijo obiskal avgusta. Obiska se še kako dobro spomni, ameriškim medijem je zdaj razkril, da je pri nas srečal tudi Bobana Marjanovića, tega je označil kot prijetnega fanta. "Bobana sem srečal že kar nekajkrat. Bil je pod okriljem znamke Nike, tako da ga poznam še od takrat, a ne zelo dobro. Toda, ko smo obiskali Luko, je bil tam. Peljali smo se na večerjo skupaj, 40 minut v avtomobilu na podeželje Slovenije in bil je v 'nenavadni formi'. Ves čas je govoril. Dober je bil, zagotovo sva prijatelja," se je pošalil Harrison. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta meni, da ima Dallas največje rezerve pred novo sezono v obrambi. Jason Kidd je sicer trener, ki veliko stavi na obrambo, tako da so pričakovanja glede tega segmenta igre v Dallasu velika. "Mislim, da bo to, da bomo bistveno boljša defenzivna ekipa, vodilo k več zmagam. Iskreno: obramba zmaguje prvenstva. Lahko zadevamo in imamo enega najboljših napadalnih košarkarjev v ligi, tako kot lahko zadevajo košarkarji okoli njega," je ključ do napredka opisal Nico Harrison, ki je na mestu športnega direktorja zamenjal Donnieja Nelsona

Boban Marjanović je dober prijatelj Luke Dončića, s katerim se odlično ujame tako izven kot na igrišču. Da bi se (še) bolje kot v preteklosti znašel s Kristapsom Porzingisom, pa upajo vsi v klubu, pa tudi navijači franšize Mavericks. "Dobro zanj je, da je imel dobro predsezono, kjer se ni ukvarjal s poškodbami in se je tako povsem pozdravil in izboljšal svojo fizično pripravljenost. Mislim, da boste videli, da se bo to obrestovalo z dividendami, ko bo stopil na igrišče to sezono. Mislim, da ko seštejete to in to, kakšen igralec je Luka, boste videli vso to kemijo in kako igrata drug z drugim. Izjemno bo," je še sporočil Harrison. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
06. 10. 2021 13.57
+1
In Luka je že neštetokrat rekel, da ga ta naziv ne zanima, temveč želi prstan. In Dallas ne naredi nič v to smer znova pripelje nesposobne igralce to je vse
Mr. Austin
05. 10. 2021 21.29
+1
Komaj cakam na zacetek NBA. Gremo Luka !!!
kojnusar
05. 10. 2021 19.22
+2
medalja z OI ga je cisto pokvarila. do konca pa severina.
05. 10. 2021 20.09
+0
CURVANORD Zanetti
06. 10. 2021 08.43
rogla
05. 10. 2021 16.33
+7
Pazi, da ti ne izkoči čeljust!