Košarka

Hayward v Charlotte, Rondo se poslavlja od prvakov

Charlotte, Los Angeles, Toronto, 22. 11. 2020 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V severnoameriški košarkarski ligi NBA se točno mesec dni pred začetkom sezone nadaljuje pestro dogovarjanje klubov s prostimi igralci. Med odmevnejšimi dogovori, sklenjenimi v soboto, je selitev Gordona Haywarda iz Boston Celticsov k Charlotte Hornetsom, veteran Rajon Rondo pa bo zapustil prvake, Los Angeles Lakerse, in se preselil k Atlanta Hawksom, poročajo ameriški mediji.

Russell Westbrook (z žogo) prodira ob Gordonu Haywardu.
Russell Westbrook (z žogo) prodira ob Gordonu Haywardu. FOTO: AP
Los Angeles Clippers so po odhodu Montrezla Harrella zapolnili vrzel med visokimi košarkarji z dogovorom z izkušenim španskim centrom Sergeom Ibako. Ta se bo moštvu pridružil z dvoletno pogodbo, vredno 19 milijonov dolarjev (16,02 milijona evrov). Enaintridesetletnik je nazadnje igral za Toronto Raptorse, pred tem pa dolga leta za moštvo Oklahoma City Thunder.

Ob odprtju tako imenovane tržnice s prostimi igralci je med prvimi odjeknila novica o podpisu pogodbe slovenskega organizatorja igre Gorana Dragića z ekipo Miami Heat. Štiriintridesetletni Ljubljančan je v soboto le minuto po polnoči oznanil, da se vrača k Vročici. Po poročanju športnega portala The Athletic je Dragić podpisal dvoletno pogodbo v višini 37,4 milijona dolarjev oz. 31,5 milijona evrov, pri čemer pripada opcija za drugo sezono klubu.

Med odmevnejšimi dogovori v najmočnejši košarkarski ligi na svetu prvi dan tržnice je tudi štiriletni dogovor 30-letnega Gordona Haywarda s Charlotte Hornetsi, vreden 120 milijonov dolarjev (101 milijon evrov). Krilni igralec je pred tem zavrnil možnost, da bi za 34,2 milijona dolarjev (29 milijonov evrov) še eno leto ostal v Bostonu, poroča The Athletic. Hawywarda so od prihoda v Boston iz Utaha leta 2017 pestile številne poškodbe. V prvi sezoni je po le šestih minutah igre utrpel grozljiv zlom gležnja in mečnice, zaradi česar je moral izpustiti celotno sezono. Vrnitev po hudi poškodbi je bila počasna in šele lani se je vrnil v prvo peterko.

Zvin gležnja v 'mehurčku', nato povratek proti Miamiju
V letošnji končnici v "mehurčku" v Orlandu si je na prvi tekmi prvega kroga proti Philadelphia 76ersom zvil gleženj, na parket se je nato vrnil šele v finalu vzhodne konference, ki ga je Boston izgubil ravno proti Dragićevemu Miamiju. Na prvi dan dogovarjanj je nov klub našel tudi izkušeni organizator igre Rajon Rondo, ki se z dveletno pogodbo, vredno 15 milijonov dolarjev (12,65 milijona evrov), seli v Atlanto. To je njegov šesti klub v 15-letni karieri. Rondo se je ob tem zahvalil prvakom Los Angelesa Lakersom, za katere je igral zadnji dve sezoni.

Klub, ki nosilcema igre LeBronu Jamesu in Anthonyju Davisu dodaja vezne člene za branjenje naslova, je za zdaj med bolj dejavnimi v prestopnem roku. Na prvi dan tržnice so Lakersi dosegli dogovor z najboljšim šestim igralcem lige Montrezlom Harrellom (LA Clippers), že pred tem pa so se dogovorili z nemškim organizatorjem igre Dennisem Schröderjem in branilcem Wesleyjem Matthewsom, ki se bo v "mesto angelov" preselil iz ekipe Milwaukee Bucks. V soboto pa so Jezerniki po poročanju The Athletica dosegli dogovor o podaljšanju še z branilcem Kentaviousom Caldwellom-Popeom.

Dogovor o nadaljevanju kariere v Torontu pa je v soboto dosegel Fred VanVleet, ki je Raptorsom za 85 milijonov dolarjev (71,69 milijona evrov) obljubil še štiri leta zvestobe, poroča The Athletic. VanVleet je bil eden od ključnih članov ekipe, ki je leta 2019 osvojila naslov.

Koronavirus pasica november
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.