Košarka

Heurtel naslednji košček zvezdniške sestavljanke Barcelone, sledi Gasol?

Barcelona, 05. 07. 2019 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarski del nogometnega kluba Barcelona se po letih neuspehov občutno krepi. V petek so iz Katalonije potrdili, da so podaljšali pogodbo s francoskim organizatorjem igre Thomasom Heurtelom, ki je podaljšal za dve sezoni z možnostjo za še dodatno leto sodelovanja. Poleg govoric o prihodu Nikole Mirotića, Alexa Abrinesa in Paua Gasola je že zdaj jasno, da Katalonci napovedujejo boj na vseh frontah.

Člansko moštvo bo tudi v naslednjih dveh sezonah vodil izkušeni, kmalu 70-letni Svetislav Pešić.
Člansko moštvo bo tudi v naslednjih dveh sezonah vodil izkušeni, kmalu 70-letni Svetislav Pešić. FOTO: AP
Barcelona je v minuli sezoni osvojila španski pokal, v prvenstvu pa izgubila finalno serijo z večnim tekmecem Real Madridom. V četrtfinalu Evrolige jo je izločil kasnejši finalist Anadolu Efes. Na državni naslov Katalonci, ki so sicer unikat med evropskimi velikani, saj imajo poleg nogometne in košarkarske tudi rokometno in futsal ekipo ter ekipo v hokeju na rolerjih, čakajo od leta 2014, v Evroligi so nazadnje na najvišji stopnički stali leta 2010, tudi z Erazmom Lorbkom in Jako Lakovičem v postavi.

Barcelona je namreč že pred časom potrdila prestopa zvezdnikov Evrolige, Coryja Higginsa (CSKA Moskva) in člana najboljše peterke Evrolige minule sezone Brandona Daviesa (Žalgiris), medtem ko je tik pred potrditvijo selitve iz lige NBA tudi produkt šole madridskega Reala Nikola Mirotić. V zadnjih dneh so glasne tudi govorice o povratku legendarnega Paua Gasola, medtem ko naj bi Alex Abrines po težavah z depresijo, zaradi katere je prekinil sodelovanje z ekipo Oklahoma City Thunder, prav tako že sprejel ponudbo Barce.

Po tem, ko so iz dvorane Palau Blaugrana potrdili, da je pogodbo za dve sezoni do leta 2021 podaljšal prekaljeni vojvodinski trenerski lisjak Svetislav Pešić, so v petek oznanili še podaljšanje sodelovanja s francoskim organizatorjem igre Thomasom Heurtelom, ki je v preteklih (večinoma neuspešnih) sezonah nosil veliko breme v vrstah Kataloncev. Heurtel je podaljšal za dodatni dve sezoni, pogodbo pa lahko opcijsko podaljša še za eno leto, sicer se mu izteče leta 2021.

Heurtel: Pripnite si pasove!
"Živjo vsem culejem (navijačem Barcelone, op. a.)! Danes je zame zelo pomemben dan! Še najmanj dve sezoni bom v klubu, v katerem si želim biti, z ljudmi, s katerimi želim biti in na parketu, na katerem želim igrati! V Palauu! Pripnite si pasove!" je na družbenih omrežjih dogovor komentiral 30-letni Heurtel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Francoski reprezentant je odigral 153 tekem v vseh tekmovanjih in povprečno dosegel 10,8 točke v Evroligi, 12,9 točke pa v prvenstvu. Na letošnjem finalnem turnirju španskega pokala, ki ga je Barcelona osvojila v infarktni končnici proti velikemu tekmecu Real Madridu, so Heurtela izbrali za najkoristnejšega igralca. Poleg Pešića in Heurtela je pogodbo že podaljšal tudi izkušeni krilni center Victor Claver.

Očitno odmevne novice v rubriki prestopi v Barcelono še sledijo, saj naj bi iz Združenih držav Amerike prišla vsaj še špansko-črnogorski krilni center Mirotić (Barca mu ponuja rekordno pogodbo za evropske košarkarske razmere) in španski branilec Abrines, nekdanji član kluba, ki je zaradi osebnih razlogov prekinil pogodbo v Oklahoma Cityju. Bolj oddaljen se zdi povratek legende španske košarke Paua Gasola, ki po neuspešnem naskoku na naslov v ligi NBA z Milwaukee Bucksi pri 38 letih še razmišlja o naslednjem, morda zadnjem koraku v karieri.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BBarca
05. 07. 2019 12.33
+4
To bo pa lepo gledat. Končno dostojno moštvo. Upam da se jim poklopi.