Košarka

Heurtel ni več član Barcelone, julija že v dresu Reala?

Barcelona, Madrid, 19. 01. 2021 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo košarkarskega kluba Barcelona je sporočilo, da je sporazumno prekinilo pogodbo s francoskim košarkarjem Thomasom Heurtlom. Katalonci so se s Francozom zapletli v odmevno "prerekanje" ob gostovanju v Istanbulu, kjer so ga dokončno odstranili iz moštva potem, ko je postalo jasno, da se pogaja za prestop v vrste večnega tekmeca Real Madrida.

Heurtel (na fotografiji v modrem dresu) med nastopom na EuroBasketu 2017 s francosko reprezentanco.
Heurtel (na fotografiji v modrem dresu) med nastopom na EuroBasketu 2017 s francosko reprezentanco. FOTO: AP

Barcelona je v kratkem sporočilu za javnost v torek popoldne potrdila, da je sporazumno prekinila pogodbo s francoskim organizatorjem igre Thomasom Heurtlom. Heurtel je h Kataloncem prišel leta 2017, njegova naslednja postaja pa bo po poročanju televizije Movistar+ madridski Real. 31-letni Francoz se je zaradi skrivnega dogovarjanja z velikim tekmecem Barce znašel v nemilosti kluba, ki naj bi mu v Istanbulu prepovedal vkrcanje na letalo. Kasneje so sicer trdili, da je vse skupaj potekalo v dogovoru s Heurtlom, ki je v prestolnico Turčije prišel zgolj zaradi pogajanj z naslednjimi delodajalci in potoval v lastni režiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Heurtel je kljub odmevnim dogodkom in ostrim odzivom številnih stanovskih kolegov ter članov igralskih sindikatov ostal v Barceloni vse do 19. januarja. Za Real, ki prestopa sicer še ni uradno potrdil, v tej sezoni Evrolige še ne bo smel igrati, saj se je 6. januarja iztekel rok za prijavo novih članov, ki so v tej sezoni že igrali tekme Evrolige, Barcelona pa je s posebno klavzulo zdaj že bivšemu članu za pol leta onemogočila tudi igranje tekem španskega prvenstva.

Julija naj bi po poročanju španskih medijev le podpisal z Realom, po poročanju novinarja Cheme de Lucasa (televizija Movistar+) bo podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trembalajek
20. 01. 2021 12.01
Do julija pa dobrodošel v Ljubljani.