Košarka

Hrovat pred tekmo z Ukrajinci: Tudi v okrnjeni zasedbi smo dovolj kakovostni

Ljubljana, 27. 11. 2020 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden tistih slovenskih košarkarskih reprezentantov, ki nikoli ne razočara s pristopom in borbenostjo, je zagotovo nekdanji član Cedevite Olimpije, Gregor Hrovat. Ta meni, da bo s soigralci že na prvi tekmi pokazal, da se tudi tako okrnjena slovenska zasedba lahko kosa s komer koli. Obračuna z Ukrajino in Avstrijo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO.

Gregor Hrovat je prepričan, da se mora slovenska košarkarska reprezentanca v prvi vrsti ukvarjati sama s seboj.

"Ne smemo se preveč ukvarjati z Ukrajinci. Bolj se moramo osredotočiti na svoj pristop k tekmi in svojo igro. Spomnim se zadnje tekme proti Ukrajini v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo, ko smo jih dobili v Stožicah po podaljšku. Čeprav smo bili tudi takrat močno oslabljeni, smo našli pot do zmage. Verjamem, da lahko vse skupaj ponovimo tudi tokrat," pravi dobro razpoloženi Hrovat, ki meni, da se zaradi okrnjenega igralskega kadra nima smisla pretirano obremenjevati.

Gregor Hrovat meni, da je slovenska reprezentanca kljub okrnjeni zasedbi dovolj kakovostna za uspeh na naslednjih kvalifikacijskih preizkušnjah.
Gregor Hrovat meni, da je slovenska reprezentanca kljub okrnjeni zasedbi dovolj kakovostna za uspeh na naslednjih kvalifikacijskih preizkušnjah. FOTO: Damjan Žibert

"Drži, da v tem trenutku morda nimamo tiste posamične kakovosti, ki bi jo lahko imeli, če bi bili zraven vsi manjkajoči košarkarji. A na to smo že vajeni, tisti, ki smo tukaj, pa bomo storili vse, da zmaga ostane doma. Na nas je, da poskrbimo za dobro vzdušje v izbrani vrsti, kar je lahko nemalokrat eden od pomembnejših dejavnikov za dosego dobrega rezultata," je prepričan član francoskega Choleta in dodaja, da se je kljub nenavadnim razmeram, v katerih so se znašli športniki po vsem svetu, vedno lepo zbrati na reprezentančnih akcijah.

"Imeli smo kar dolg reprezentančni premor, zato se je lepo spet zbrati. Imeli smo dovolj časa, da se ustrezno spočijemo in pripravimo na prvega tekmeca. Glavni poudarek je na kvalitetni obrambi in hitrih prehodih v protinapade. Kljub okrnjenosti zasedbe smo še vedno dovolj kakovostni, da se zoperstavimo komur koli. Naš cilj je jasen: zmagati na obeh tekmah," je odločen Gregor Hrovat

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.