Košarka

Hud udarec za Domžalčane, do konca sezone brez prvega organizatorja

Domžale, 29. 12. 2023 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz tabora domžalskih košarkarjev prihaja neprijetna informacija, da so rezultati magnetne resonance pokazali, da je poškodba kolena Nejca Bariča hujše narave in je s tem njegova sezona že zaključena. Barič je poškodbo utrpel v peti minuti tekme NLB ABA2 lige proti Širokemu Brijegu. Prvega podajalca domžalske ekipe, lanskoletne finalistke domačega prvenstva, čaka dolgotrajna rehabilitacija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Letošnja sezona članski ekipi s poškodbami enostavno ne prizanaša. Že pred sezono za dalj časa izgubljeni Lenart Sirc, daljša odsotnost Jana Copota v začetku sezone in izmenične odsotnosti Tiborja Mirtiča in Blaža Mahkovica so močno načele delovni proces in posledično seveda vplivale na prikazano na parketu. Ne glede na vse, smo vztrajali pri izbrani sestavi ekipe, saj verjamemo, da se je s tem sprostilo tudi veliko priložnosti za ostale. Seveda tak šok, kot je izguba vodilnega organizatorja igre, ne more ostati brez reakcije, zato bomo v prihajajočem obdobju poiskali ustrezno zamenjavo in kmalu na parketu znova pokazali pravi obraz," je v uradnem sporočilu za javnost med drugim dejal direktor domžalske ekipe Matevž Zupančič. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
29. 12. 2023 11.23
+2
Škoda! Helios je v zadnjih mesecih lepo napredoval v igri. Potem pa so prišle poškodbe. Mahkovic in Barič sta ključna pri Heliosu, Mirtič, ki je spet začel igrati po poškodbi, pa še ni v pravi formi. Upam, da je poškodbo v celoti saniral. Tibor je odličen igralec, po mojem mnenju bo moral več delati še na metu. Opažam tudi, pa ne samo pri Heliosu, tudi mnogi igralci iz ostalih ekip imajo težave pri metu. Problem je ta, da hočejo vsi metati trojke, mete iz polrazdalje oz. iz rakete pa zapostavljajo. Drugi problem je površnost pri metih, večina jih meče s tal, namesto da bi temeljito vadili skok šut. Dober skok šut, ko mečeš takoj po prejemu žoge, je večinoma tehnično pravilen, ker je izveden brez oklevanja in je taradi tega ponavadi tudi uspešen. Met iz tal je že podvržen trenutku oklevanja, ko za trenutek človek premišljuje, ali bi vrgel ali pa ne. Pred 50 leti smo imeli po treningu še poseben trening meta, ko smo delali v parih. Tisti, ki je metal, se je stalno gibal okoli rakete, drugi pa mu je podajal. Metalec je moral čimhitreje metati tako, da je ob sprejemu žoge sonožno doskočil v pravem položaju proti košu in se takoj odrinil v gladek skok šut. Tako smo počasi ali pa nekateri dokaj hitro pridobivali na zanesljivosti meta. Trener nas je stalno popravljal in tako pripomogel k učinkovitosti metov. Vsi vrhunski strelci imajo zelo hiter skok šut.