Košarka

Igralec, ki se ga je sloviti Jordan bal, ni 'živel' od košarke

Charlotte, 26. 04. 2020 20.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jordanov sostanovalec v študentskih letih Buzz Peterson je v nedavnem intervjuju razkril, da je obstajal košarkar, ki se ga je Jordan na igrišču bal. Da se vse skupaj zdi še bolj neverjetno, poskrbi dejstvo, da ta igralec ni 'živel' od košarke, temveč od ameriškega nogometa – Lawrence Taylor.

Buzz Peterson je v pogovoru z novinarjem The Athletica razkril, da je med Jordanovimi študentskimi obstajal košarkar, ki se ga je 'Air Jordan' na igrišču bal, in ne obratno, kot smo vajeni iz njegove kasnejše kariere. In ta košarkar sploh kasneje sploh ni zaključil v ligi NBA. Še več: na koncu se sploh ni ukvarjal s košarko, temveč z ameriškim nogometom. Ime mu je Lawrence Taylor. 'L.T.', kot se ga je prijel vzdevek, je obiskoval isto univerzo kot Michael Jordan – UNC Tar Heels. A Taylor je univerzo zapustil leta 1980, Jordan pa je nekaj mesecev kasneje vanjo vstopil.  

Lawrence Taylor je naredil kariero v NFL, a očitno je bil v študentskih letih dober tudi v košarki.
Lawrence Taylor je naredil kariero v NFL, a očitno je bil v študentskih letih dober tudi v košarki. FOTO: AP

Kot je povedal Jordanov cimer Buzz Peterson, se je Jordan Taylorja bal. "Ne vem, če bi to Michael priznal ali ne, toda vem, da ga je bilo malo strah. In ni bil niti košarkar. 'L.T.' je bil fenomenalen atlet. Lahko te je kril v obrambi od vzhoda do zahoda, bil je hitrejši kot kdor koli, skočen, imel je ogromne roke, bil je močen in malce nor. Jordan se je v svoji glavi jasno zavedal: 'Drek, bolje, da se ga pazim.' Za nameček ga je Taylor vselej hotel pokrivati v obrambi," je anekdoto z univerze v Severni Karolini opisal Peterson, ki se je po končani univerzi hitro preusmeril v trenerske vode, zdaj pa ostaja povezan z Jordanom, saj v vlogi pomočnika generalnega direktorja dela v Jordanovem klubu Charlotte Hornets.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako sta se sploh srečevala, če je Jordan v univerzo vstopil, ko je Taylor iz nje že odšel. 'L.T.' je bil na UNC zelo navezan, zato se je tudi po tem, ko so ga na naboru izbrali Giantsi leta 1981 in je že odšel v NFL, vračal na univerzo, kjer se je preizkušal v različnih športih – tudi košarki. Jordan je z UNC leta 1982 osvojil prvenstvo NCAA skupaj s Petersonom ter košarkarjema, ki sta kasneje pustila velik pečat v ligi NBA – Samom Perkinsom in Jamesom Worthyjem.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trdokuhanojajce
26. 04. 2020 21.52
+4
MarKav
26. 04. 2020 21.51
+8
Jordan je bil najbrž samo previden, ker se je bal, da ga ne poškoduje. Tisti, ki niso trenirali košarke in imajo dobre atletske sposobnosti (moč,robustnost) te lahko pri igranju nenamenoma poškodujejo. Ko si enkrat v skoku te poskuša ustaviti tako, da te z roko odrine v hrbet, ti pa izgubiš ravnotežje in padeš na hrbet. L.T. pa je igral Ame. nogomet - čisti pretepač.