Košarka

Imenovanje Sekulića ni presenečenje, a Itoudis ostaja prioriteta

Ljubljana, 11. 11. 2020 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
4

Pri KZS so pred dnevi objavili ime novega selektorja moške reprezentance, potem ko se je marca od vročega trenerskega stolčka poslovil Rado Trifunović. Domžalčana, ki je zdaj pomočnik Igorju Kokoškovu pri turškem Fenerbahčeju, bo nasledil Aleksander Sekulić, ki je v štabu reprezentance že vrsto let.

Aleksander Sekulić
Aleksander Sekulić FOTO: Damjan Žibert

Imenovanje Aleksandra Sekulića ni presenečenje, saj je bilo jasno, da prva izbira vodstva KZS Grk Dimitrios Itoudis vsaj na teh kvalifikacijskih oknih ne bo mogla voditi reprezentance. "Na izbiro smo imeli praktično le dve imeni, Aleksandra Sekulića in Jako Lakoviča. Glede na to, da slednjega klub ni želel izpustiti, smo se odločili za Sekulića," je povedal generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

Prioriteta ostaja Grk Itoudis
"Predsednik Matej Erjavec je bil vseskozi v stiku z Itoudisom, a glede na to, da Grk vodi CSKA Moskvo, ki igra v Evroligi, ga je bilo nemogoče pripeljati v Slovenijo. Hkrati še zdaj ne vemo, kako bo poleti. Ali bodo sploh olimpijske igre, ali bo liga NBA končala tekmovanje, ali bodo lahko naši fantje iz ZDA prišli na kvalifikacije, kako bodo potekale kvalifikacije za naslednje SP, ki naj bi se začele že naslednjo jesen ... Ogromno je odprtih vprašanj, na katera nihče nima odgovora. Z Itoudisom smo dogovorjeni, da ostanemo v stiku, in naslednje leto, ko bo več znano, določimo nadaljnje sodelovanje," je pojasnil Nesterović. Zato bo v vmesnem času vstopil Sekulić. "S Sekulićem smo se odkrito pogovorili in pogodbo podpisali le za te štiri tekme, se pravi novembrski mehurček, in zadnji dve kvalifikacijski tekmi za EP februarja 2021. Čaka ga zahtevno delo, saj bo igral v razmerah, ki jih še nihče ni izkusil, hkrati pa mora Slovenijo kljub oslabljeni igralski ekipi pripeljati do zmag in evropskega prvenstva 2022," je dodal Nesterović.

Dimitrios Itoudis
Dimitrios Itoudis FOTO: AP

Dvainštiridesetletni Sekulić, ki je v reprezentančno košarko vstopil leta 2006, nato pa bil pomočnik selektorjem Alešu Pipanu, Božidarju Maljkoviću, Igorju Kokoškovu in Radu Trifunoviću, bo seznam igralcev in sodelavce na klopi predstavil 18. novembra. Štiri dni pozneje se bo z reprezentanco zbral v ljubljanskem mehurčku, 28. in 30. novembra pa ga čakata kvalifikacijski tekmi za EP 2022 proti Ukrajini in Madžarski.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
11. 11. 2020 13.02
-5
A Slovenija ne premore trenerja, ki bi lahko vodil državno reprezentanco? Vse ključne funkcije imajo južnjaki, ni čudno, da gre pot slovenske košarke strmo navzdol.
glavni Baja
11. 11. 2020 15.17
+4
poglej kakšen rezultat je naredil JUŽNJAK na eu 2018 . By the way, tut ti si za jodlarje JUŽNJAK. buahahaha
gullit
11. 11. 2020 15.26
+5
Evropsko prvenstvo je bilo 2017. Ključne funkcije so pa imeli naši južni bratje.
glavni Baja
11. 11. 2020 15.54
+4
ok, 2017 😊 brez bratov Srbov pač ne gre😃