Košarka

Indiana z odlično zadnjo četrtino prekinila niz zmag Dallasa

Indianapolis, 26. 02. 2024 01.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Luka Dončić se je znova mudil v Indianapolisu, kjer je minuli vikend potekala tekma vseh zvezd. Tokrat je tam gostoval s soigralci moštva Dallas Mavericks, s katerimi se je meril proti ekipi Indiana Pacers. Košarkarji Dallasa so na krilih izjemnega Dončića lovili že osmo zaporedno zmago, a je niso dosegli. Indiana je namreč v zadnji četrtini strla odpor Dallasa in na koncu slavila s 133:111.

Šest izmed zadnjih sedmih tekem pred obračunom z Indiano je Dallas dobil z dvomestno razliko (najvišja je bila s kar 35 točkami razlike zmaga proti Oklahomi), le proti Washingtonu je ta znašala 'le' osem točk. Na omenjenih sedmih tekmah so Teksašani nasprotnike premagali povprečno s kar 16,9 točke razlike.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Dallas je tekmo začel s sledečo začetno peterko: Luka Dončić, Kyrie Irving, PJ Washington, Josh Green, Dereck Lively. Že takoj na začetku tekme je Luka pokazal svojo kvaliteto in dosegel prvih sedem točk Dallasa na tekmi. Ob slovenskem zvezdniku sta se odlično znašla Green in Irving, a čeprav so Teksašani vodili praktično celo prvo četrtino, je se je Indiana na koncu povsem približala in T.J. McConnell je dve sekundi pred koncem poskrbel za izenačenje v prvi četrtini na 32:32.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Druga četrtina se je začela po željah domače ekipe, ki je prek McConnella prvič na tekmi povedla. Dončić si je za nespameten prekršek prislužil tehnično osebno napako, ki jo je popravil z ukradeno žogo in prvimi tremi točkami gostov v drugi četrtini. Ko je Indiana prišla na +5, se je Jason Kidd odločil za minuto odmora, ki je bila kot naročena, saj so Mavericksi po njej z delnim izidom 8:0 ob trojki Dončića znova prevzeli vodstvo in minuto odmora je vzel nekdanji trener Dallasa, sedaj pa Indiane, Rick Carlisle. Pacersi so prek razigranih Mylesa Turnerja in Tyreseja Haliburtona hitro znova povedli in vodstva niso izpustili do konca druge četrtine, ki se je končala s 67:60.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tretjo četrtino je odlično začel Turner, a Dončić in Irving sta hitro vrnila udare. Po petih minutah je bil zaostanek Dallasa še vedno sedem točk. A potem je na sceno stopil Bennedict Mathurin in Indiana je v naslednjih nekaj minutah prednost povišala na 11 točk. Tudi trojki Tima Hardawaya mlajšega in Dončića ob koncu tretje četrtine nista bili dovolj, da bi Dallas bistveno zmanjšal zaostanek in Mavericksi so šli na zadnji odmor z zaostankom devetih točk (100:91).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na začetku četrte četrtine je Luka dobil nekaj počitka, breme doseganja točk pa je nase prevzel Irving, ki je dosegel devet zaporednih točk Dallasa in zaostanek stopil na štiri točke. Carlisle je to prekinil z minuto odmora, po kateri so se Pacersi s kar petimi trojkami oddaljili na 18 točk prednosti in tekma je bila s tem odločena. Kidd je sprejel poraz in Dončića posadil nazaj na klop. Od omenjene minute odmora, ki se je zgodila skoraj devet minut pred koncem tekme, je Dallas dosegel le 11 točk, Indiana pa kar 29, zato se je domača ekipa na koncu lahko razveselila visoke zmage s 133:111.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je bil s 33 točkami, šestimi podajami in prav toliko skoki najboljši posameznik Dallasa, na drugi strani pa se je pri Indiani s 33 točkami proslavil Myles Turner, za katerega je bilo to največ točk na posamezni tekmi v aktualni sezoni.

Statistika Luke Dončića proti Indiani
Statistika Luke Dončića proti Indiani FOTO: Sofascore.com

Statistika Luke Dončića proti Indiani

Maverickse sedaj v seriji gostovanj čakajo še obračuni proti ekipam Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors in Boston Celtics, na domač parket pa se bodo vrnili prihodnjo nedeljo, ko bodo v American Airlines Centru gostili Philadelphio.

Myles Turner med Luko Dončićem in Dereckom Livelyjem
Myles Turner med Luko Dončićem in Dereckom Livelyjem FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
26. 02. 2024 09.57
+2
133 pik pa dej nehi no....
Dr. No
26. 02. 2024 09.17
+2
132 pomeni ni nobene obrambe
Volja
26. 02. 2024 08.48
+2
Zapravili odlično priložnost, ko je konkurenca "spala"....
Volja
26. 02. 2024 08.50
+3
* in padli za dve mesti na lestvici. So zunaj šesterice, ki vodi v finale...
CestniKolesar370Wattov
26. 02. 2024 13.27
1. V finale vodita dve mesti, verjetno misliš playoff. 2. Pa veš zakaj so padli za 2 mesti? Ker so od 23.2. (tekma s PHO) do danes Dallas igrali eno tekmo, NO in PHX pa dve. 3. "Odlična priložnost" je ena izgubljena tekma po 7 ali 8 zaporednih dobljenih in to 25 tekem do konca? A-a, ne gre to tko. 4. Domet jim je 5. mesto, razlika med 5 in 8 je ta trenutek totalno zanemarljiva. Ne klobasaj, kot da je bila to kakršnakoli odlična priložnost za karkoli lol.