Košarka

Irving: Lep občutek je, ko z Luko vodiva moštvo do pomembne zmage

Philadelphia, 06. 02. 2024 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallasa so uspešno prestali prvo od skupno treh gostovanj v tem tednu v ligi NBA. Za začetek so Luka Dončić, Kyrie Irving in druščina vzeli mero zasedbi Philadelphie, za katero sicer zaradi nedavne poškodbe kolena ni igral njihov najboljši košarkar Joel Embiid, kar pa ne zmanjšuje pomembnosti zmage Teksašanov. Po tekmi sta za medije spregovorila najboljši strelec Mavsov Kyrie Irving in trener Jason Kidd.

"Lepo je znova biti na parketu s soigralci in še lepše je dobiti tekmo. Pred prihodom v Philadelphio nam ni bilo lahko, saj je bil imperativ zmage velik. Že od prvega sodniškega meta se je videlo, da smo na pravih delovnih obratih, a dokler nam met ni stekel, smo igrali v krču. Pozneje pa smo le pokazali svoj pravi obraz in zasluženo zmagali," je v drobovju Wells Fargo Centra v Philadelphii zbranim novinarjem hitel razlagati najučinkovitejši posameznik v vrstah Dallasa Kyrie Irving, ki je 23 točkam dodal še osem podaj in pet skokov.

Le štiri točke manj je k zmagi Mavsov prispeval slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki se ga je tekmec lotil z načrtnim podvajanjem v obrambi, toda 25-letni kapetan slovenske izbrane vrste je vnovič pokazal ves svoj razkošni talent in v tandemu z že omenjenim povratnikom po poškodbi Irvingom z izjemnimi podajami razpoloženim soigralcem tlakoval pot k 27. moštvenemu uspehu v dozdajšnjem delu sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z Luko sva hitro ujela najin že utečen ritem, ki sva ga vzpostavila pred mojo poškodbo. Lep občutek je, ko vzajemno vodiva ekipo do zmage. Slednja je predvsem plod odlične moštvene igre, na koncu pa morava midva dokončati delo, če se izkaže potreba za to," je še dodal 32-letni odlični branilec teksaške franšize, njen trener Jason Kidd pa je izpostavil sledeče:

"Tudi ko smo se mučili v napadu z neučinkovitostjo, sem ostal miren, saj sem vedel, da bosta Irving in Dončić poskrbela za boljši pretok žoge in posledično višji izkoristek meta z razdalje. Vesel sem te zmage proti moštvu, ki kljub odsotnosti Joela Embiida igra zelo lepo košarko. Časa za mentalni počitek ne bo dovolj, saj nas že v noči na sredo čaka novo zahtevno gostovanje pri zasedbi Brooklyn Nets."    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
06. 02. 2024 12.25
-4
Floskule 😂
Hc4life
06. 02. 2024 12.18
-4
Bla bla bla.....nasledni špil bote pa itsk zgubli spet ....ta dalas nima v ginalu kaj iskat žau