Košarka

'Irving v Dallas prinaša 'cirkus' ali odkrit boj za naslov prvaka, sredine ni'

Dallas, 06. 02. 2023 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
48

Luka Dončić je pri ekipi Dallas Mavericks v ligi NBA dobil soigralca z zvezdniškim statusom. Novi košarkar Dallasa je postal Kyrie Irving, doslej član moštva Brooklyn Nets. Ameriški mediji so dan po (presenetljivem) poslu razložili zaplet in razplet zgodbe okoli kontroverznega Irvinga. Najmanj, kar je, so poskočile delnice Teksašanov v boju za naslov prvaka lige NBA. Prvi odzivi košarkarskega sveta so, da bo prihod takšnega igralca v navezi s slovenskim superzvezdnikom zagotovo spremenil razmerja moči v ligi. Nekateri že pišejo, da bi lahko Dallas prevzel vlogo prvega favorita na zahodu ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je že znano, (je) bo Dallas v zameno za Kyrieja Irvinga k mrežicam poslal Doriana Finneyja-Smitha, Spencerja Dinwiddieja, ta je v Brooklynu v preteklosti že igral nekaj sezon, izbor v prvem krogu nabora 2029 ter izbora v drugem krogu naborov 2027 in 2029. 

Dallas bo za Irvinga, ko bo prestop potrjen s strani klubov, kar se mora zgoditi pred iztekom prestopnega roka 9. februarja, četrti klub v ligi NBA. Od 2011 do 2017 je igral za Cleveland Cavalierse, od 2017 do 2019 pa za Boston Celticse.

"Težko ukrotljivi branilec po treh letih in pol zapušča Brooklyn. Razočaran, ker v tem času ni uspel priti do laskavega prstana. Veliki trio se je dokončno razbil in Irving išče svojo pot do naslova," med drugim piše dobro obveščeni ESPN, ki dodaja, da je zgodba okoli Irvinga kompleksna in večplastna. "Šele v zadnjem trenutku je bilo znano, da odhaja v Teksas. Pred tem je bil na radarju številnih drugih ekip. Dallas ni bil nikoli med favoriti za usluge Irvinga. Phoenix, Los Angeles Clippersi in tudi Los Angeles Lakersi so bili pred Teksašani, a razplet je bil presenetljiv," dodaja ESPN, ki še sporoča, da je Irving v tej sezoni za Netse v povprečju dosegal 27,1 točke, 5,1 skoka in 5,3 podaje na tekmo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"K Dallasu prihaja tudi krilni center Markieff Morris, ta je v povprečju v tej sezoni imel 3,6 točke in 2,2 skoka," sporoča ESPN, ki v nadaljevanju izčrpnega teksta sproža vprašanje, kako bo v Dallasu funkcioniral kontroverzni branilec. 

Irving, sicer rojen v Melbournu pred skoraj 31 leti, velja za precej kontroverznega igralca. Dolgo časa je bil v nemilosti lige in kluba, saj je zavrnil cepljenje proti covidu-19, v tej sezoni je bil kaznovan z nekaj tekmami prepovedi igranja, saj je promoviral film z antisemitsko tematiko, je pa tudi zagovornik različnih teorij zarote, med drugim je mnenja, da je Zemlja ravna.

"Njegovo znanje seveda nikoli ni bilo vprašljivo. Znano pa je tudi to, da pogosto v slačilnico vnaša nemir. Tudi v klubske hodnike rad pokuka in tudi tam svetuje, kako in kaj," so slikovito predstavili ameriški mediji, ki pa le niso črnogledi. Nekdo se je spomnil ... "Irving je svoj edini prstan osvojil leta 2016, ko je bil član Clevelanda skupaj z LeBronom Jamesom. Takrat se je uklonil strategiji kluba in sprejel vlogo drugega najpomembnejšega igralca ekipe. Kdo ve, morda bi tako ravnal tudi v Dallasu," dodaja ESPN, ki špekulira, da je prihod Irvinga v Dallas le začetek "nore košarkarske tržnice". Ta se končuje v četrtek. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Medtem so v javnost pricurljale nekatere podrobnosti posla okoli Irvinga. "Naprej so bili v položaju 'pole position' (najboljšem štartnem položaju) Los Angeles Lakersi, ki so, seveda, spet ponujali Russella Westbrooka, toda Brooklyn je v paketu želel tudi Austina Reavesa, Maxa Christieja in izbor prve runde na draftu in do dogovora ni prišlo," dodaja priznani ameriški medij. "Ne samo to, lastnik Netsov Joe Tsai naj ne bi želel poslovati z jezerniki.

Luka Dončić in Kyrie Irving. Še nedavno zagrizena tekmeca, po novem pa soigralca.
Luka Dončić in Kyrie Irving. Še nedavno zagrizena tekmeca, po novem pa soigralca. FOTO: AP

Druga opcija za Irvinga naj bi bila ekipa Phoenix Suns. "Sonca so ponudila Chrisa Paula, Jaeja Crowderja in izbore na draftu, toda Netsi so zavrnili ponudbo Phoenixa." Še najslabše naj bi se odrezali pri Clippersih, ki naj bi poslali neresno ponudbo, ki naj bi bila že v osnovi neresna in posledično zavrnjena. "V zameno za usluge Irvinga so ponudili Luka Kennarda, Terancea Manna in izbor prve runde drafta."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Osveženi koeficient kandidatov za naslov

"Kyrie Irving je vrhunski košarkar, tu ni nobenega dvoma. Je tudi igralec, ki lahko dela soigralce in posledično ekipo boljšo, kot je v resnici. Je pa tudi posameznik, ki lahko uniči moštvo," trdi ESPN. Če je verjeti zapisom ameriških medijev, pa je trenutno bolj v veljavi razmišljanje, da Irving k Dončiću in druščini prinaša odkrit in odprt boj za prvaka. Vsaj, kar se tiče napovedi strokovnjakov, kjer se je Dallas hipoma povzpel med tiste z najboljšimi možnostmi za naslov. 

Irvingove izjave o ravni Zemlji ...

Irving, sicer rojen v Melbournu pred skoraj 31 leti, velja za precej kontroverznega igralca. Dolgo časa je bil v nemilosti lige in kluba, saj je zavrnil cepljenje proti covidu-19, v tej sezoni je bil kaznovan z nekaj tekmami prepovedi igranja, saj je promoviral film z antisemitsko tematiko, je pa tudi zagovornik različnih teorij zarote, med drugim je mnenja, da je Zemlja ravna. Irving je bil prvak lige NBA leta 2016, osemkrat je igral na tekmi zvezd lige NBA, je pa tudi svetovni prvak z ZDA 2014 in olimpijski zmagovalec iz Rio de Janeira ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
08. 02. 2023 09.14
po dolgem času nekdo, ki je po številu člankov prekosil Luko.
rcarlos
06. 02. 2023 18.50
+4
Tole zna bit noro, če se bo Kyrie prilagodil Dončičevemu stilu... In da bo bolj off-ball igralec ko bo Luka na parketu in bo samo čakal uporabne žoge... Če bo ohranjal tako formo kot do sedaj in izkoriščal Dončičeve podaje, ne dvomim, da bo vsako tekmo presegel 30 točk, Dončič pa 15 asistenc minimalno... Dodaten plus pa je, da bo ball handler in glavni organizator tudi ko Dončiča ne bo na parketu... Lahko pa da bo šlo vse samo v slabi smeri, bomo videli kako se bo odvilo, če ne kaj drugega si lahko obetamo kar dobro kadrovanje poleti če slučajno spodleti tale poskus z Irvingom... Bi pa blo fajn, da bi se znebili še Hardawaya in Bertansa za kake šuterje, za Bullocka pa nwm no, v obrambi je kar dober, ko bi mu še napad steko bi blo, če bi pa dobli še kaj bolj uporabnega zanj, bi ga pa tudi lahko zamenjali :D
Lucky
06. 02. 2023 18.41
+1
Ko so ga Netsi rabl, ga v končnici večinoma ni blo. Sam ko se sname s ketne, je nezaustavljiv. Mislim, da nben ne more napovedat, kk bo tole špilal. Lohk da bo super.
yanay
06. 02. 2023 17.05
+1
Jaz že ne bi dal Finney-Smitha, tudi Dinwidie še zdaleč ni slab. Irving je zelo dober, žal pa tudi zelo muhast. Tu bo moral trener Kidd takoj določiti hierarhijo v ekipi ali pa bosta morda oba zvezdnika našla skupno kemijo, ki bo prinašala rezultate. Pustimo se presenetiti! Bo pa moral bolj uporabljati ostale igralce s klopi in jim bolj zaupati, drugače bodo glavni igralci pregoreli, še preden bodo lahko igrali v končnici.
Slab moderator
06. 02. 2023 16.47
-1
Se ena slaba menjava cubana…. Menjava za dva nadarjena igralca ter nekaj pikiv za igralca ki roko ba srce dalec od svoje top forme z .374% na trojki ter visino ni nevem kaksna okrepitev na dolgi rok kvecjemu zbuga🤷‍♂️ za naslov bo treba nazalost klub menjat….
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 18.20
+1
Ne veš kak govoriš. Kyrie je top 10 igralec lige, če le ne bo problemov izven igrišča. Dorian in Spencer se primerjat ne moreta.
Slab moderator
07. 02. 2023 14.15
Glede na trenutno igro mavsov sploh z izsiljevanjem 3pt z taksnim procentom se nebo vkljucil upam da se motim, imas definitivno prav da se nemoreta primerjat z njem ampak forma se njima je dvigovala sploh spencer bi lahko narasto na trgo in izsilili kaksno drugo ali pa bi ostal… boljse bi bil switch z bertansom namesto spencerja
Slab moderator
25. 03. 2023 10.01
Se je pokazalo kako je kyrie top 10 igralec kavc selektor zaj se pa borijo za koncnico,, kosarka niso samo imena ampak still igranja kar se ne sklada s doncico in irwingo..
Boris JahBoris Hribljan
06. 02. 2023 16.03
+7
Končno all-star igralec! Samo, če ne bo problemov z njim kot so bili s KP-jem! Moral bo sprejeti vlogo drugega moža v klubu! Za Luko! Luka je nedotakljiv!
Blue Thunderstorm
06. 02. 2023 15.05
+10
Ok, samo, da ne bo ista fora, kot s Porzinginsom
Boris JahBoris Hribljan
06. 02. 2023 16.03
+3
Intihar
06. 02. 2023 14.45
-10
In ta dva loleka bosta resla svet
MesOjediPinGvin
06. 02. 2023 16.29
+6
Intihar
06. 02. 2023 17.47
-5
ata_jez
06. 02. 2023 13.33
-4
Od vseh bedarij je še najbolj logično, da bo Luki za rezervne dele. :-) hahahahaha
Boris JahBoris Hribljan
06. 02. 2023 16.04
+1
ata_jez
06. 02. 2023 21.02
+1
A 'resne' napovedi, kake bo pokal Irving so manjša bedarija? :-) hahahaha
JAZsemTI
06. 02. 2023 13.00
-5
Rodman no.2🤔
televizija2000
06. 02. 2023 12.36
-11
Antisemit/anticepilec/ravnozemljec. No ja. Upam da se ujameta z Dončićem...
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 13.57
+11
Ti pa ovca. Kaj je to anticepilec? Človek, ki ni vase dal nekaj kar so vn ruknili v 2h mesecih? Kar še zdaj preizkušajo? Je Amazon potem antisemitski, ker prodaja ta film?
televizija2000
06. 02. 2023 13.59
-9
On in drugi, ki verjamete v teorije zarote pri cepljenju.
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 14.04
+7
Zakaj so torej silili mlade? Prenosa definitivno dokazano ne prepreči in to so vedeli. Testirano pa še zdaj ni polno. Je pa veliko presežnih smrti v ubogljivih državah.
Boris JahBoris Hribljan
06. 02. 2023 16.05
+6
Res je, da je čudak ampak važno je košarkarsko znanje! Če bo tu pokazal kar zna je potem lahko zemlja trikotna z ovinki, če hoče!
Teoretik zarot
07. 02. 2023 16.25
+1
"Podnebne spremembe" in covid pl@ndemija sta največja n@teg@ v zgodovini človeštva. Če bi spremljal še katere druge vire informacij kot pa samo 24ur, novo 24..., prebral kakšno knjigo... bi to brez dvoma tudi sam ugotovil. To je prav grozljivo kako se ti psihopati zabavajo z nami. Mesce in leta pred covidom so nam na veliko predstavljali njihove plane, ampak takrat nismo vedeli zakaj se gre, ko pa gledaš za nazaj ti je pa vse jasno. Poglej si nastop madone na euroviziji 2019, otvoritev olimpijskih iger 2012... tega je ogromno.
graf
06. 02. 2023 12.29
-2
Za stari klub ni bil dovolj dober za "boj za prvaka" kot pravite , a za Dallas je pa dovolj dober ? Ja , sure ...
Ivar The Boneless
06. 02. 2023 13.57
+5
M_teoretik
06. 02. 2023 12.10
-2
Predstavljajte si Jalna, preden je odšel iz Dallasa, le da je KI v vseh elementih boljši od njega!?
M_teoretik
06. 02. 2023 12.04
+2
#...išče svojo pot do naslova," # Tole velik pove, predvsem optimistično napoved. Pa nč bat. Luka je med najbolj prilagodljivimi igralci v ligi, tako da se bosta ujela. Predvsem gre za igralca tipa Jalna, le da je KI zaenkrat precej boljši!?
Styria
06. 02. 2023 12.03
+17
Ded se ni želel cepit in zgolj zaradi tega je negativno prikazan v medijih med igralci je Kyrie Irving zelo spoštovan tako kot med NBA navijači...vse ekipe si želijo igralca njegovega kalibra v ekipi.
92ddt 1
06. 02. 2023 12.01
+4
S svojo osebnostjo zagotovo ne spada poleg Dončiča. Če bo pa kaj doprinesel bo pa čas pokazal.Tudi ko bi bil zadnji izbor in ne bi bilo drugih možnosti si ga jaz zagotovo ne bi želel v svojem klubu.Bolje nič če ni nič drugega kot pa on in minus dobra obramba.Seveda je v ozadju denar. Dorian je pa mislim, da vseeno vreden svojega denarja. 4-5 milijonov na leto.
Vap0
06. 02. 2023 11.48
+2
To se ne bo dobro končalo...
Na pol ovca
06. 02. 2023 11.43
+7
Človek ima negativen image ker si je drznil nasprotovat experimentalnem cepivu za piko na i pa si je drznil povedati eno pikro na nedotakljivo kasto z malimi klobuki/kapami ki upravlja tako imenovan zahod
Rookoko
06. 02. 2023 11.27
+1
24ur, kje ste te posnetke iz prejsnje sezone našli?
Maxx365
06. 02. 2023 10.33
+15
Bomo videli kako bo ta naveza funkcionirala. Je pa škoda Doriana in Dinwiddieja, ki ju bodo v nadaljevanju še kako pogrešali.
lodz68
06. 02. 2023 16.00
+1