Košarka

Irving že po nekaj sekundah z igrišča, Mrežice v Šanghaju boljše od Jezernikov

Šanghaj, Saitama, Chicago, 10. 10. 2019 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko si je Kyrie Irving očitno obnovil poškodbo ličnice in že v prvi minuti prijateljske tekme z Los Angeles Lakersi v Šanghaju zapustil igrišče, so Brooklyn Netsi tudi brez svojega novega zvezdnika v napetem obračunu premagali Jezernike z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom (114:111). V vrstah New Orleans Pelicansov je spet blestel prvi izbor letošnjega nabora Zion Williamson, ki je Chicago Bullsom "nasul" 29 točk.

James (desno) prodira ob latvijskemu reprezentantu Rodionsu Kurucsu v Šanghaju.
James (desno) prodira ob latvijskemu reprezentantu Rodionsu Kurucsu v Šanghaju. FOTO: AP

Po tem, ko se je med Kitajsko in vodstvom lige NBA vnel hud spor zaradi tvitov, ki jih je v podporo hongkonškim protestnikom objavil generalni menedžer Houston Rocketsov Daryl Morey, so organizatorji obračuna med Los Angeles Lakersi in Brooklyn Netsi v Šanghaju precej spremenili potek dogajanja in odpovedali sicer tradicionalne termine za medije, vključno z novinarsko konferenco komisarja lige Adama Silverja, ki s svojimi izjavami v podporo svobodi govora nikakor ni navdušil kitajske politike.

NETLAL

V tako napetem vzdušju so Netsi in Lakersi odigrali izjemno zanimiv obračun, ki so ga po zaslugi bolje izvedenih zadnjih napadov dobili košarkarji iz Brooklyna. Ti bodo sicer ves redni del sezone najverjetneje odigrali brez zvezdniške okrepitve Kevina Duranta, že po manj kot minuti pa so (vsaj do konca tekme) izgubili tudi Kyrieja Irvinga. Ta je po udarcu, ki mu je načel ličnico že pred prihodom v Šanghaj, nastopil z zaščitno masko, a že v enem prvih napadov dobil udarec v boleči predel obraza. Zapustil je parket in se nanj ni več vrnil.

Williamson spet blestel, Houston se je maščeval Torontu
Ob njegovi odsotnosti se je najbolj izkazal organizator igre Spencer Dinwiddie (20 točk in 7 podaj), 20 točk je v vrstah Jezernikov dosegel tudi LeBron James, ki je v duetu z Anthonyjem Davisom (16 točk in 5 podaj) vknjižil prvi poraz na pripravah.

PELCHI

V Chicagu je na obračunu Bullsov in New Orleans Pelicansov blestel prvi izbor letošnjega nabora Zion Williamson (29 točk, met 12/13), ki je v izjemnem drugem polčasu Pelikanom pomagal do druge zaporedne zmage na pripravah (127:25).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

RAPROC

Drugič zapored pa sta se, tokrat v japonski Saitami, pomerili ekipi Toronto Raptors in Houston Rockets. Prvaki, ki so dobili njun prvi obračun na Daljnem vzhodu, so tokrat morali priznati premoč Raketam (118:111). Za Kanadčane je Powell dosegel 22 točk, tako kot zvezdnika teksaškega moštva James Harden (9 podaj) in Russell Westbrook.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
11. 10. 2019 11.23
-2
Lepa število košev. Zanima me, kaj bo, ko bo naletel na pravega centra, glede na to, da je pri vseh 13 metih stal v polkrogu pod košem.