Košarka

Iwundu po selitvi k Dončiću: To je zlata priložnost

Dallas, 23. 11. 2020 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasedba Dallas Mavericks se je pred pričetkom nove sezone lige NBA okrepila še z dosedanjim članom Orlanda Wesleyjem Iwundujem. Ta po sklenitvi pogodbe z Mavsi ni skrival navdušenja nad tem, da bo lahko igral ob boku Luki Dončiću. "Ne moreš si želeti več," je dejal 25-letni ameriški krilni košarkar.

Wesley Iwundu
Wesley Iwundu FOTO: AP

Wesley Iwundu je nova moč Mavsov v sezoni, ki prihaja. Gre za dobrega športnika, ki je v zadnjih sezonah močno popravil met za tri točke in bi se utegnil dobro znajti v slogu košarke, ki ga Dallas gradi po prihodu Luke Dončića. Prav zavoljo sodelovanja z Ljubljančanom je bil Iwundu – z Dallasom je sklenil pogodbo kot prosti igralec – ob naznanitvi sodelovanja z Mavsi zelo navdušen. "To je zlata priložnost. Kar lahko Luka doprinese k ekipi, je spektakularno z vseh zornih kotov. Tako veliko stvari je sposoben narediti," je navdušeno razlagal Iwundu. Ta bo skupaj z novima okrepitvama Joshom Richardsonom in Jamesom Johnsonom ter novincem Joshem Greenom skušal okrepiti najšibkejšo Dallasovo pozicijo v preteklih sezonah – krilo.

"Ko se ozreš po igrišču in vidiš, da Luka nosi enak dres kot ti, ti da veliko samozavesti, ki spodbudi željo po zmagovanju tekem in tem, da se v tem tekmovanju prebiješ daleč," besede Iwunduja še prenaša spletni časopis Dallas Morning News.

Dallas se je danes sicer obrisal pod nosom pri lovu na Marca Gasola, ki se je ponudbi Mavsov zahvalil in raje sprejel ponudbo kluba Los Angeles Lakers. Po trditvah virov blizu teksaškega kluba so bili Mavsi blizu dogovora s španskim centrom, a se je ta v zadnjem hipu odločil za selitev k LeBronu Jamesu in precej bolj zvezdniški ekipi, kot jo ta hip premore Dallas.

Teksaški klub je po košarici Gasola hitro šel v akcijo in pripravil novo, dvoletno pogodbo za Willieja Cauleyja-Steina. Ta ni okleval, jo hitro podpisal in pristal na vlogo rezervnega centra (prva violina pod košema ostaja latvijski košarkar Kristaps Porzingis). Kot poroča vselej dobro obveščeni novinar Brad Townsend, je Dallas igralska mesta za prihodnjo sezono bolj ali manj izpopolnil. Tako se vse bolj zdi, da tretjega zvezdnika v ekipi Mavsov ne bo. Seveda pa na tržnici lige NBA nič ni dokončnega, dokler se ta ne 'zapre'. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
23. 11. 2020 15.36
+1
Dalas počasi gradi ekipo. Denarja je dosti in s tem kadrom bo šel v naslednjo sezono in čakal na Ganisa. V primeru ,da bo sezona dobra se lahko Dalas ogreje tudi za kakšnega drugega centra. Skratka prihajajoča sezona bo preizkusno tekmovalna. Sevda pa so nabavili mišičnjaka, ki je strah in trepet lige. Zdaj bo Dončič zaščiten od oklepnikov na krilnih položajih. Vedno bo en v igri za vsak slučaj....kar pomeni večja svoboda za Dončiča in ekipo. Srečni Dalas....po mojem mišljenju zaenkrat dober nakup...
sonofabitch
23. 11. 2020 13.28
+14
Dončič končno dobil enforcerja v James Johnsonu. Zdaj bo vsak 3x premislil preden mu bo stopil na nogo.
riss
23. 11. 2020 13.25
+2
A niso pripeljali centra, ki je v napadu nevaren blizu koša in odličen v obrambi? To bo potem spet ena povprečna sezona, kot lani.
Zabruhat8
23. 11. 2020 13.45
+7
Vsi ciljajo na proste igralce naslednje leto, ki nosi ogromno velikih imen. Hkrati so pa Dallasu vedno največ problemov povzročali odlični krilni igralci ker niso imeli dobrih obrambnih igralcev na tem položajo, to leto bo drugače.
Gorenc_pa_pou
23. 11. 2020 13.20
+7
zelo pametno oddelan FA...so si prpravl cap space za prihodnje leto pa se letos so supr rookije dobil