Košarka

Izjemni Harden presegel razpoloženega Dragića za zmago Rocketsov

Houston, 01. 03. 2019 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA je v noči na petek novo odlično predstavo uprizoril Goran Dragić, ki je ob porazu Miamija v Houstonu (118 : 121) v 25 minutah dosegel 21 točk, ob tem pa dodal še pet podaj in toliko skokov. Na drugi strani je blestel neustavljivi ostrostrelec 'raket' James Harden, ki se je ustavil pri impozantnih 58 točkah.

James Harden je bil nedvomno prvo ime košarkarskega dvoboja v Houstonu, kjer so domače 'rakete' gostile Miami našega organizatorja igre Gorana Dragića, ki je po odlični predstavi proti branilcem naslova iz Golden Statea dan pozneje znova stopil v ospredje, a tokrat ni uspel preprečiti poraza svojega moštva (121 : 118).

Čeprav je 'vročica' še v tretji četrtini vodila za visokih 21 točk, so domači v nadaljevanju z agresivno obrambo in neustavljivim Hardnom v napadu uspeli izid preobrniti v svoj prid. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je bil znova razpoložen za igro, 21 točkam je dodal še po pet skokov in podaj, zadel tudi trojko za vodstvo 10 točk Miamija sredi zadnje četrtine, a ob zadnjem pisku sirene v Toyota Centru moral seči v roke lanskim finalistom najmočnejše košarkarske lige na svetu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če bi bili bolj osredotočeni v obrambi, predvsem na mete z razdalje Jamesa Hardna, bi se tokrat veselili mi. Tako pa je Houstonu uspel preobrat, moje moštvo pa se ni uspelo ustrezno odzvati po izgubi vodstva v končnici obračuna," je glavna razloga za poraz navedel trener Miamija Erik Spoelstra.

Liga NBA, izidi:
Houston Rockets - Miami Heat 121 : 118
(Goran Dragić 21 točk, pet skokov in pet podaj za Miami Heate). 

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 122 : 115

Orlando Magic - Golden State Warriors 103 : 96

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 118 : 125

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 104 : 108

Denver Nuggets - Utah Jazz 104 : 111

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

undisputed
01. 03. 2019 08.40
+5
Mislim, da Harden dela takšne korake pri stepback metu, v bistvu igra kolo in ne dela korakov, sodniki pa čisto zraven in ne dosojajo ničesar. Harden je najbol zaščiten igralec v NBA-ju, ne piskajo mu prekrškov, če ga pa samo grdo pogledaš pa mu dosodijo dva prosta meta, igralec, ki igra na silo, in nikoli s svojo sebično igro nebo osvojil ničesar, tako kot westbrook.
Stipe Mesi?
01. 03. 2019 10.03
+14
Eh, daj no. Harden je preprosto ekstremno dober igralec. S taksno lahkoto se giba po igriscu in noro zadeva. Vcasih je treba pac priznati da je nekdo dober. Ne razumem taksnih komentarjev v smislu "ta ne bo nic dosegel". To bolj disi po ljubosumju kot kaksni strokovni oceni.