18°C

Izžrebani so četrtfinalni pari košarkarskega pokala Spar

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.Š. /
KOMENTARJI
0
Izvedba košarkarskega pokala Spar bo, zaradi daljše prekinitve tekmovanja, izpeljana po spremenjenem sistemu, saj bo v zadnjem delu tekmovanja nastopilo le osem moštev. Znani so pari četrtfinala, zmagovalna moštva se uvrstijo na zaključni turnir četverice.

Cedevito Olimpijo v četrtfinalu čaka moštvo Terme Olimia Podčetrtek.
Cedevito Olimpijo v četrtfinalu čaka moštvo Terme Olimia Podčetrtek.FOTO: KK Cedevita Olimpija

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je po tem, ko so tudi preostala športna tekmovanja, ki so bila zaradi odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov dlje časa prekinjena, dobila zeleno luč,  pred dnevi sprejel sklep, da se v zaključku letošnje tekmovalne sezone izvede tudi pokalno tekmovanje za člane.

Letos bo pokalno tekmovanje izjemoma potekalo po spremenjenem sistemu, saj bo v zaključku 20. izvedbe pokala Spar sodelovalo le osem prvouvrščenih ekip po končanem drugem delu tekmovanja Lige Nova KBM.  V četrtfinalu, ki bo na sporedu v torek, 11. maja, ekipe igrajo eno tekmo. Prednost domačega igrišča ima višje uvrščena ekipa po zaključenem drugem delu ligaškega tekmovanja. Zmagovalna moštva se bodo uvrstila na zaključni turnir četverice, ki bo potekal v turnirski obliki 22. in 23. maja.

 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Žreb četrtfinala:
Helios Suns - Šentjur  
Rogaška - Hopsi Polzela  
Krka - GGD Šenčur  
Cedevita Olimpija - Terme Olimia Podčetrtek