Košarka

Jaka Blažič pred Kaunasom: Izgovorov nimamo

Kaunas, 27. 06. 2021 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Do prve tekme slovenskih košarkarjev na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu proti Angoli (prenos v sredo 30. junija ob 15.10 na Kanalu A in VOYO) ni ostalo veliko časa. Reprezentanti se na prvega nasprotnika že intenzivno pripravljajo in vzdušje v ekipi je odlično. Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič verjame, da je reprezentanca dovolj kakovostna in se lahko uvrsti na prve olimpijske igre.

Na novinarski konferenci pred odhodom v Litvo je Jaka Blažič spregovoril o pričakovanjih v ekipi: "Mislim, da smo naredili vse v svoji moči in da smo dosegli nivo pripravljenosti, s katerim smo lahko vsi zadovoljni. V Litvo gremo z veliko optimizma. V Kaunasu imamo skupaj štiri dni, da se pripravimo na prvega nasprotnika, ga dobro preučimo in z zmago začnemo turnir, ki nam lahko prinese olimpijske igre." V primerjavi z zmagovitim Eurobasketom leta 2017 v reprezentanci ni zvezdnika iz Miamija Gorana Dragića.  

Luka Dončić je nivo svoje igre v zadnjih treh letih dvignil v nekoč nemogoče višave za igralca, ki prihaja iz male Slovenije. Skupaj z njegovimi uspehi so občutno zrasla tudi pričakovanja na reprezentančnih tekmovanjih. "Vsi fantje se že nekaj let srečujemo na reprezentančnih zbiranjih. Velik del reprezentance je igral tudi na evropskem prvenstvu leta 2017. Izgovorov nimamo, kajti mislim, da imamo na voljo trenutno najboljšo zasedbo, če izvzamemo Gogija (Dragića). To je najmočnejša zasedba, ki jo ima Slovenija na voljo. Upam, da bomo to pokazali tudi na terenu," je samozavesten Blažič.

Jaka Blažič je letos blestel v dresu Cedevite Olimpije.
Jaka Blažič je letos blestel v dresu Cedevite Olimpije. FOTO: KK Cedevita Olimpija

Prepelič in Blažič sta Robina Dončićevemu Batmanu

Letos je bil Blažič izbran v idealno peterko lige ABA in drugo peterko EuroCupa. Na 16 tekmah v EuroCupu je povprečno dosegel 19 točk, pet skokov in dve asistenci. Odlično je metal tudi za tri točke, saj jih je na tekmo zadel kar 2,6. Skupaj s Klemnom Prepeličem (2,2 trojke na tekmo v Euroligi) je najnevarnejši z razdalje. Če bosta ostrostrelca iz Cedevite Olimpije in Valencije razpoložena, bo Luka Dončić lahko svobodneje prodiral pod koš in večkrat zaposlil tudi novega soigralca pod košem, Mika Tobeyja

Tega se kapetan državnih prvakov dobro zaveda: "Res imamo kar nekaj orožij. Imamo zelo nadarjeno bekovsko linijo, ampak bo veliko odvisno tudi od dneva in tega, kdo bo strelsko razpoložen. Tisti, ki bo na določen dan najbolj razpoložen, bo imel tisti dan tudi pooblastila v napadu. Glavni akter bo seveda Luka Dončić. Vsi ostali smo tukaj, da pomagamo in izpolnjujemo naloge, ki nam jih bo zadal selektor."

Seznam tekem slovenske reprezentance na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu: Angola – Slovenija (30. 6. ob 15.30), Slovenija – Poljska (1. 7. ob 15.30). Ob morebitni osvojitvi prvega ali drugega mesta v skupini se bo v polfinalu srečala z najboljšima ekipama iz skupine A (3. 7. 2021). Finalni obračun bo potekal 4. 7. Vse tekme Slovenije si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

'Tudi na treningih so že bile iskrice'

"Imamo talentirano reprezentanco, ampak to nič ne pomeni. Pomembna sta tudi pristop in naša želja na tekmah. Mislim, da je večji del reprezentance zelo tekmovalen. Tudi na treningih so že bile iskrice in mislim, da je dobrodošlo, da imaš naboj v sebi tudi med treningom," je o motiviranosti tudi manj zvenečih imen, ki so na voljo selektorju Aleksandru Sekuliću, povedal igralec Cedevite Olimpije. "Verjamem, da selektor to odobrava in mu je bilo všeč, ko je videl, da si igralci res želimo igrati za reprezentanco. Upam, da se bo razpletlo dobro," je zaključil Blažič.

Prenos na VOYO in KANAL A.
Prenos na VOYO in KANAL A. FOTO:
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
28. 06. 2021 13.13
+4
Upam na sobotno polfinale, nedeljsko finale in pot v olimpijske igre v tokijo
evanderkane
29. 06. 2021 14.56
+1
To bi bila definitivno češnjica na tortici za slovensko košarko.
Aljaz45
27. 06. 2021 21.30
+0
upam da ne bo tako kot pri odbojkasih.. odbojaksi so znova dokazali da zmagovalne mentalitete ni.. kvaliteta je.. neka svetovna liga se po pritisku ne more primerjati z evr prvnstvom ali evr prv...zopet se je pokazalo da so tekme v predtekomavnju brez pritiska.. takoj ko pride tekamna izlocanje in ko smo na oragi velimega uspeha gladek poraz.. poljakw smo v prejsni tekmi premagali.. seveda ker ni bilo toliko pritiska.. in naro gladko zgubili ko je bil pritisk vecji.. samo upam lahko da se to ne bo zgodilo tudi kosarkasom ko bodo na pragu zmage proti litvi..
Nimiuseen
29. 06. 2021 11.50
+1
Tvoje neznanje slovenščine lepo dokazuje, da si priseljeni strahopetček, ki si izbere nick Aljaz. Sramota.
Tomo Ivic
27. 06. 2021 20.08
+4
Res škoda da smo v skupini z Litvo. Ostale skupine so lažje na prvi pogled!
evanderkane
29. 06. 2021 14.54
+2
Ja, ampak kot aktualni evropski prvaki se ne smemo bati nikogar!
blazter
27. 06. 2021 19.06
+5
Brez strahu, edino pravilno.
pišuka
27. 06. 2021 18.49
-1
Kolk so samozavestni ti košarkarji, sedaj ko imajo Dončiča. Prej pa še Avstrije, Madžarske niso mogli premagat. Edino pozabili so da je pred njimi še Litva, tam je košarka šport številka ena. Edino če se jim marija prkaže
blackkesi
27. 06. 2021 18.47
+0
Itak so usi čist v formi tko da to je to pol pa za olimpiske še GOGI pride pa smo čist hudi.
Yoka Nono
27. 06. 2021 18.05
+5
Abanet
27. 06. 2021 18.15
+3
Prijazni24, Seveda bo verjamem v njih.🏆