Košarka

James izbral: Dončić spet v njegovi peterki, a tokrat še z Giannisom in Jokićem

New York, Los Angeles, 05. 03. 2021 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kapetana na tekmi zvezd lige NBA, LeBron James in Kevin Durant, sta na spletnem naboru izbrala svoji začetni peterki za prihajajoči zvezdniški konec tedna v Atlanti. James je spet zaupal slovenskemu zvezdniku Luki Dončiću, medtem ko je pod svoje okrilje vzel tudi grškega asa Giannisa Antetokounmpa.

James ustavlja Luka Dončića na tekmi rednega dela sezone lige NBA.
James ustavlja Luka Dončića na tekmi rednega dela sezone lige NBA. FOTO: AP

Po tem, ko sta bila v zadnjih dveh letih kapetana nasprotnih ekip na tekmah vseh zvezd, je LeBron James izkoristil priložnost in v prvo peterko svoje ekipe uvrstil grškega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa. James, ki z Los Angeles Lakersi brani naslov v ligi NBA, je spet izbral tudi slovenskega zvezdnika Dallas Mavericksov Luko Dončića, a glavni zvezdnik večera je bil vseeno Antetokounmpo, ki je postal prvi "pick" nabora, ki ga je v četrtek zvečer v živo prenašal TNT.

"Poskušam le izbrati igralce, ki lahko dopolnjujejo drug drugega," je, tik preden je kot prvega izbral Antetokounmpa, dejal James, ko so ga vprašali, zakaj njegova ekipa v treh poskusih, ko je bil njen kapetan, še ni zmagala. "Ko smo na igrišču samo poskušamo odigrati tekmo tako na pravi način. To je tekma zvezd, zato bo tudi nekaj potegavščin, a večino tekme samo igramo na pravi način in poskušamo priti do zmage," je dodal James.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi v igrici nikoli ne bi izbral Utaha in njegovih igralcev
"Kralj" je skupaj z Durantom dobil največ glasov v svoji konferenci in bil avtomatsko izbran za kapetana, nato pa se je skupaj z zvezdnikom Brooklyn Netsov izmenjeval pri izbiri košarkarjev, ki bodo v Atlanti zaigrali v prvi postavi. V glasovanju so sicer sodelovali tudi navijači, igralci in mediji. James in Durant sta izbrala tudi sedem rezervistov, kot zadnja sta bila na voljo Donovan Mitchell in Rudy Gobert, člana vodilne ekipe lige Utah Jazz. Mitchell je na koncu pristal v ekipi Duranta, James pa je vzel Goberta.

Glede na to, da ima Utah izkupiček 27-9 in je na vrhu lestvice, je dejstvo, da sta bila kot zadnja izbrana Mitchell in Gobert, dvignilo kar nekaj prahu med prenosom. James se je branil z besedami: "Želim reči samo eno stvar, ker ne gre za omalovaževanje ekipe Utah Jazz. A vi morate razumeti, da tudi med igranjem videoigric, ko smo odraščali, nismo nikoli igrali z Utahom. Kljub temu, kako izvrstna sta bila Karl Malone in John Stockton, ne bi nikoli izbrali teh fantov. Nikoli."

Pri Jamesu še Curry in Jokić, Durant z Embiidom, Irvingom, Leonardom ter prijateljema Tatumom in Bealom
Jamesa se je lotil tudi legendarni Charles Barkley v studiu TNT, ki je podal opazko, da je James govoril, kako potrebuje nekaj višine, namesto Goberta (216 cm) pa je izbral Domantasa Sabonisa (211 cm). Durant sicer na tekmi zvezd ne bo sodeloval zaradi poškodbe mišice, zaradi katere počiva že od začetka februarja. Nadomestil ga bo član Boston Celticsov Jayson Tatum.

V Jamesovi ekipi sta na koncu poleg Antetokounmpa in Dončića pristala še Stephen Curry in Nikola Jokić. Durant je izbral svojega moštvenega kolega Kyrieja Irvinga, Joëla Embiida, Kawhija Leonarda ter dobra prijatelja Bradleyja Beala in Tatuma.

Posnetek nabora za tekmo zvezd 2021:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V krogu, ko je bil čas za izbor rezervistov, je Durant izbral še drugega zvezdniškega soigralca iz Brooklyna, Jamesa Hardna, sledili pa so še Devin Booker, Zion Williamson, Zach LaVine, Julius Randle, Nikola Vučević in Mitchell. James se je odločil za Damiana Lillarda, Bena Simmonsa, Chrisa Paula, Jaylena Browna, Paula Georgea, Sabonisa in Goberta. Durant si je vzel nekaj premora, potem ko je priznal, da si je želel dobiti Simmonsa, medtem ko je James obžaloval predvsem dejstvo, da je ostal brez Williamsona.

Antetokounmpo in James sicer nista igrala skupaj vse od njune prve skupne tekme zvezd pred štirimi leti. Po četrtkovi zmagi nad Memphis Grizzliesi je grški as dejal, da bo z Jamesom "lahko" igrati.

Antetokounmpo je začetno peterko Jamesove ekipe, v kateri se je znašel tudi sam, komentiral med večerjo:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je začetna peterka? Ja, konec je, fantje. Jaz, LeBron, Luka, Jokić in Steph? Človek, to je dobra začetna peterka," je po tem, ko so mu povedali, s kom bo igral, dejal Antetokounmpo. Tekma zvezd bo imela tudi dobrodelen pridih, saj bo Team LeBron (ekipa Jamesa, op. a.) igrala za sklad Thurgood Marshall College, Team Durant pa za sklad United Negro College. Obe dobrodelni organizaciji se osredotočata na izobrazbo otrok.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lukas92
05. 03. 2021 09.20
+1
Tale peterka kokr jo je zbral Lebron da igra pol sezone sigurn zmaga 2/3 tekem😀
Od Halerja ati
05. 03. 2021 09.33
+0
Da majo pa se super Mariota pa cist vse tekme. Ker Luigi jim nebi mogu nc kej pomagat 😔🤷‍♂️
Lukas92
05. 03. 2021 10.05
-1
Da si ti mau umsko moten tud vsi tle gor vejo🤣🤣
Od Halerja ati
05. 03. 2021 11.08
+2
Ojoj nekdo je spet jezen 🙊🙈 pa ce ves da ti nisem spet hotel priti do živega. res se opravicujem. ne se jezit prijatelj. ❤
Lukas92
05. 03. 2021 11.11
+1
Od Halerja ati
05. 03. 2021 11.49
+1
To vem, lahko bi povedal kaj novega 🙈 Js, Messi pa super Mario in potem dolgo nihce 👏
Lukas92
05. 03. 2021 15.04
Sam smeju se ti bom pa nc druzga vec🤣🤣
Od Halerja ati
05. 03. 2021 15.22
Ja sej če sm zabavn kaj boš pa drugega 🤣 Sam škoda mi je da sm ti pršu do žibega kr res nism hotu. Sam nevem no pač znam nemorem pomagat 🙊🙈
Od Halerja ati
05. 03. 2021 15.23
glavni Baja
05. 03. 2021 08.51
+3
kva se bodo to sprdal Dončić, Jokić, Curry
bububu123
05. 03. 2021 08.12
-4
Kaj to Luki pomaga, če bo igral kot lani niti 10 minut... Bo LeBron svoje peterke izbiral temnopoltih igralcev. Vsako leto isto.
motorist_mb
05. 03. 2021 08.02
+6
Še malo pa bo Luka izbiro!