Košarka

James in Durant še vedno vodita, Dončić tretji na zahodu

New York, 12. 01. 2023 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Ameriška košarkarska zvezdnika LeBron James in Kevin Durant sta tudi po razkritju novih delnih izidov prejela največ glasov za začetni peterki tekme zvezd lige NBA. Slovenski as Luka Dončić je v zahodni konferenci prejel tretje najvišje število glasov, med branilci pa je drugi.

LeBron James je izmed vseh košarkarjev zbral največ glasov, sledi mu Kevin Durant.
LeBron James je izmed vseh košarkarjev zbral največ glasov, sledi mu Kevin Durant. FOTO: AP

LeBron James, zvezdnik Los Angeles Lakersov, je doslej prejel največ glasov med vsemi, in sicer 4.825.229. Na zahodu mu sledita najboljša med branilci Stephen Curry (Golden State) s 3.901.808 in Luka Dončić (Dallas) s 3.649.647 glasovi. Za slovenskim zvezdnikom je skupno na zahodu še dvakratni zaporedni najkoristnejši igralec v NBA Nikola Jokić (Denver) s 3.441.893 glasovi. Vsi ostali so na zahodu prejeli manj kot tri milijone glasov. Nad 2,5 milijona sta jih zbrala še Anthony Davis (LA Lakers) in Zion Williamson (New Orleans).

Na vzhodu je Brooklynov Kevint Durant na vrhu s 4.509.238 glasovi, tesno mu sledi Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) s 4.467.306 glasovi. Nad mejo treh milijonov prejetih glasov so še Jayson Tatum (Boston) s 3.281.124, Joel Embiid (Philadelphia) s 3.248.733 in najboljši med branilci Kyrie Irving (Brooklyn) s 3.024.833 glasovi. Le še Donovan Mitchell (Cleveland) je z vzhodne konference presegel mejo 2,5 milijona glasov.

Tekma vseh zvezd bo v noči na 20. februar.
Tekma vseh zvezd bo v noči na 20. februar. FOTO: AP

Naslednji delni izidi bodo znani naslednji četrtek, glasovanje pa poteka vse do konca 21. januarja. Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, drugo polovico pri izboru začetnih peterk pa v enakem razmerju določajo igralci lige in novinarji, ki spremljajo ligo NBA. Tekma vseh zvezd lige NBA bo v noči z 19. na 20. februar v Salt Lake Cityju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.