Košarka

Jao Ming brez dlake na jeziku: Jaz sem kriv za neuspeh Kitajske

Peking, 09. 09. 2019 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni kitajski košarkar Jao Ming pravi, da za slabe predstave gostiteljice Kitajske na svetovnem prvenstvu krivi le sebe. Kitajci so v nedeljo s 73:86 izgubili proti Nigeriji v boju za razvrstitev zunaj šestnajsterice, kar pomeni, da se kitajskim košarkarjem ni uspelo neposredno uvrstiti na olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu.

Jao Ming (na fotografiji) med tekmo z Venezuelo, ki je zakoličila slovo Kitajcev od nadaljnjega tekmovanja.
Jao Ming (na fotografiji) med tekmo z Venezuelo, ki je zakoličila slovo Kitajcev od nadaljnjega tekmovanja. FOTO: AP

Priljubljeni nekdanji zvezdnik NBA, Jao Ming, je leta 2017 postal predsednik kitajske košarkarske zveze in se zavezal, da bo reformiral državni sistem razvoja košarke. S tem je vlil upanje na preporod tega športa na Kitajskem. Vendar pa se gostiteljem letošnjega svetovnega prvenstva po porazih proti Poljski in Venezueli ni uspelo prebiti med najboljših 16 reprezentanc, nato so klonili še proti Nigerijcem.

TEKMA

Po porazu proti afriškim košarkarjem je Ming dejal, da prevzema odgovornost za slabo predstavo reprezentance na svoja pleča. Ko so ga novinarji vprašali, kdo je kriv za slab nastop, je s spačenim obrazom dejal le: "Jaz."

'Razkorak med Kitajsko in vodilnimi košarkarskimi silami še večji kot prej'
Nekdanji zvezdnik Houston Rocketsov in košarkar "All-Star" je popeljal Kitajsko do nekaj najboljših rezultatov na svetovnem prizorišču, spet zbudil zanimanje za košarko med Kitajci in poskrbel za visoka pričakovanja javnosti pred domačim SP.

"Jaz sem kriv, da smo razočarali navijače," je še dejal upokojeni košarkar, ki si je že prislužil tudi imenovanje v hišo slavnih lige NBA. "Navijači so veliko pričakovali od nas, a nam na domačem prvenstvu ni uspelo. Svetovno prvenstvo je pravzaprav edina tekma za nas, kjer lahko pogledamo skozi okno v svet. Menim, da je razkorak med Kitajsko in vodilnimi košarkarskimi silami še večji kot prej," je še dodal.

FORMA

STATISTIKA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MarKav
09. 09. 2019 18.52
+4
On je toliko znan, da ga ne bodo "dali na hladno" , zato se raje sam izpostavi, kot pa da mu kakšen prijatelj "zmanjka".